essentiele vulvodynie

Online ZorgZus
  • #1

    Ik heb essentiele vulvodynie. Na een aantal jaar pijn en jeuk en vele onderzoeken is de diagnose gesteld. De dokters kunnen er niets mee, dus ik ben gewoon naar huis gestuurd. Weet iemand een oplossing?

    Reageer
    #2

    Soms helpt een verdovende crème of zalf tegen de pijn. Als dit onvoldoende is kunnen medicijnen voorgeschreven worden. Deze medicijnen worden ook voorgeschreven voor depressie of epilepsie. Het zijn medicijnen die de gevoeligheid van de zenuwen beïnvloeden en bijvoorbeeld ook gebruikt worden bij de pijn die iemand van gordelroos kan hebben. Daarnaast kunnen verzachtende crèmes en verzorgingsadviezen helpen.
    aanvullende tips:
    Draag loszittende kleding, katoenen ondergoed, en gebruik zo min mogelijk inlegkruisjes en maandverbanden. Gebruik de middelen die voorgeschreven worden en stop alle andere zalven, crèmes en wasproducten. Krab of wrijf niet, en was de vulva alleen met water, en niet te vaak.

    Probeer anders eens een afspraak te maken bij een vulvapoli.

    Reageer
    #3

    medicatie wordt niet voorgeschreven. Ik heb wel zalven gekregen maar dit verergerde de klachten alleen maar. Loszittende kleding etc, allemaal bekend.

    Reageer
    #4

    Weet je nog welke zalven dat waren?

    Reageer
    #5

    laatste was cetonacrogol creme, voorgeschreven door het specialistisch gynaecologisch centrum in het lumc, wat tevens mijn second opinion was.
    seksuologe en bekkentherapie gehad, was ook geen succes en volgens het lumc zou het geen meerwaarde hebben om dit te continueren.

    Reageer
    #6

    Ik neem dat je cetamacrogol bedoelt. dat is een verzachtende en beschermende vette crème. Vreemde keuze die geen effect zal hebben gehad.
    Het zal toch echt een verdovende creme moeten zijn zoals bijvoorbeeld Lidocaïne of Emla.

    Ik zou je toch willen adviseren om dit eens met je huisarts te bespreken. Werd er wel aangegeven waarom er geen medicatie werd voorgeschreven?

    Reageer
    #7

    Je zou ook een verwijzing kunnen vragen naar de vulva-poli van het Erasmus MC in Rotterdam.

    Reageer
    #8

    ja klopt, typ foutje.
    volgens huisarts en verschillende gyneacolgen is er geen medicatie beschikbaar.Iig niet iets wat helpt tegen de klachten Ik heb zelf medicatie opgezocht op internet, maar de huisarts kan er niets mee. Verdovende creme zou ik iid kunnen bespreken. Ik overweeg nu alternatieve manieren te zoeken (misschien acupunctuur?), omdat het spoor dood loopt via de regulere wegen.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik weet dat in veel gevallen amitriptyline wordt voorgeschreven. Dat is dus zo´n middel waar ik al over schreef. Een antidepressiva dat ook een pijnstillend effect op zenuwen kan hebben. Maar er zijn er meer. Je huisarts mag volgens mij iets meer zijn best doen.

    Reageer
    #10

    Dat denk ik ook, ik ga binnenkort weer terug en alle opties die ik zelf tegen kom op internet en op dit forum er in meenemen.
    bedankt voor het meedenken!

    Reageer
    #11

    Graag gedaan.
    Laat even wat weten als je bent geweest.
    Succes.

    Groet
    Tandor.

    Reageer
    #12

    Voor het eerst lees ik überhaupt iets over dit onderwerp op internet. ben dus niet de enigste die naar huis werd gestuurd met het bericht van het moet vanzelf over gaan enzo. heb ook verzachtende zalf maar wordt er niet goed van de hele dag te smeren. al meer dan een half jaar geen seks en van mij hoef ik ook nooit meer seks te hebben. dit wordt bij mij geassocieerd met pijn.

    mijn bekken schijnen wel goed te zijn maar verder heb ik niets aan de seksuoloog gehad. ze zou dingen uitzoeken (zoals of er een patiëntenvereniging is en dat soort dingen) wat ze dus niet heeft gedaan. maandag een belafspraak. ze (seksuoloog en gynaecoloog) hadden het nog nooit eerder gehoord dat iemand echt geen kleding kon verdagen (loop thuis in pyjama en verder katoenen ondergoed en wijde broeken). op visite gaan kon ik niet.

    Fietsen kan ik ook al bijna een jaar niet maar met een gelzadel en veel creme gaat het nog redelijk.

    Bij mij is dit alles ontstaan na meerdere keren candida te hebben gehad. Hoe is het bij jou ontstaan? Het kan door stress en door te veel suiker ontstaan volgens het alternatieve circuit. maar reguliere artsen spreken dit 100 procent tegen.

    Ik at HEEL veel snoep maar ben een half jaar geleden toch gaan stoppen met suiker eten (zit helaas echt bijna overal in) nadat ik van verschillende vrouwen had gehoord dat ze via alternatieve artsen op suikervrije dieeten waren gezet en zo van hun candida afkwamen.

    moet zeggen dat ik nu iets verbetering zie....

    heb jij een partner? hoe gaat het tussen jullie? het kan ook in verband met elkaar zijn dat als je je bijvoorbeeld niet meer aangetrokken tot hem voelt dit sress meebrengt en stress veroorzaakt dan weer candida en dat resulteerd in Vulvadynie (zegt men)......

    Ik heb bijna geen leven meer zo en kan geen kleding verdragen. kan geen rokken aan omdat ik aangepaste schoenen heb dus dat ziet er niet uit dus moet broeken aan. maar ja vind maar eens iets wat past als al jaren alleen maar skinny jeans te koop zijn. ik heb dan ook maar tweedehands iets gekocht....

    Die amitriptoline had ik zelf voorgesteld aan de sexuolge om te proberen maar dat kende ze niet en daar had ze nog nooit van gehoord dat het voor dit probleem werd gebruikt. ik vraag me af hoe kundig die vrouw is.

    Gyneacoloog zei dat ze nog 1 ding kunnen proberen en dat is met een verdovend medicijn een week lang een prop met watten doordrenkt in je onderbroek snapchts zodat alles verdoofd en de prikel van pijn doorbroken wordt. omdat het eigenlijk een fout in de hersenen is. die geeft door pijn terwijl er niets te zien is. met die verdoving doorbreken ze dat patroon.

    Heb jij ook zo last van vaginale droogheid? bij mij kurk droog. opgewonden wordt ik al helemaal niet meer dus op dat gebied droog maar ook aan de buitenkant en daardoor doet kleding pijn. voor van binnen hebben ze me capsules gegeven voor vrouwen in de overgang. helpt nog niet echt.

    het stomme is dat ik me heb laten steleriseren ( wou ik sowieso) en 4 dagen daarna kreeg ik te horen dat ik bloedwaardes heb voor vrouwen in de overgang. ben 37 jaar. alle klachten die ik heb lees ik ook bij vrouwen in de overgang maar volgens hun staat dat los van elkaar.

    Ik ben vorige week begonnen met iets in het alternatieve circuit. tantra massage. heeft niets met seks te maken maar om alles weer te laten stromen want voel me echt geblokkeerd door dit alles op sexueel gebied. ben erg benieuwd of dit wat gaat brengen. ben ook erg benieuwd als jij iets probeerd hoe dat gaat lopen. misschien kun je hier dan een berichtje achterlaten?

    Reageer
    #13

    Ik zou een andere gynaecoloog raadplegen.
    Amitriptyline is een gebruikt medicijn door gynaecologen bij ess. vulvodyne

    Lees zelf op:
    http://www.nvog-documenten.nl/index.php?pagina=/richtlijn/item/pagina.php&id=23703&richtlijn_id=524

    Dit is een uitgave van de Nederlandse vereniging van Gynaecologen.

    Reageer
    #14

    Ik heb in de maand mei antibiotica gekregen voor een vaginale infectie. Dit moest ik zeker een 20tal dagen innemen omdat ik een jaar geleden nog al eens eene had gehad en die was weer terug gekomen. Maar nu weet ik niet of het van die antibiotica was of gewoon toeval... ineens heel veel vaginale pijn. Bij elke beweging had ik pijn. Ik ben naar de gynaecoloog gestapt en die heeft mij hormonenzalf meegegeven en ik zou mij teveel opspannen tijdens de seks. Ik werd hier kwaad van want de seks is altijd zonder problemen gegaan :-/ Op internet las ik tot hormonenzalf eigenlijk ook weer niet goed is want u huid wordt er dunner van ofzoiets. Ik heb die zalf 3 dagen gesmeerd natuurlijk geen verbetering maar ik ging geen zalf opsmeren die het misschien nog erger kon maken. Ik werd depressief van de pijn en vooral als je van alles leest op het internet van mensen die er al jaren mee rondlopen.... Een vriendin ging regelmatig naar een homeopaat voor haar kwaaltjes. Ik dacht dat is misschien mijn laatste hoop? Ik ben nu een maand geleden naar de homeopaat gestapt. Veel mensen geloven er niet in. Maar ik wel nu ik voor 80% genezen ben! Hij zei tot mijn slijmvlies verstrekt moest worden en dat de zenuwen pijn deden. Nu je moet echt wel geduld hebben bij homeopathie. Het heeft bij mij nu een maand geduurd en ik ben voor 80% genezen. Dus die laatste 20% moet ik nog wel even geduld mee hebben. Tijdens de behandeling kan het ook eventjes tussenin verergeren en daarna gaat het weer beter. Dus zeker niet panikeren gelijk ik deed 😉 Ik kan het nog altijd niet geloven dat ik beter ben. Ik raad iedereen aan om naar een homeopaat te gaan. En zoek zeker een goeie homeopaat want ge hebt ook veel kwakzalvers ertussen zitten. Ik ga in Genk/ België.

    Reageer
    #15

    Beste Anoniem,
    Zou je me de naam vd homeopatische arts in Genk door willen geven en eventueel de middelen die je hebt gekregen. Ik herken nl. veel in jouw verhaal. Ook ik heb anti-biotica en hormoonzalf gekregen waarna de klachten zijn begonnen. De gynaecoloog zegt nu dat het ws wel vanzelf zal overgaan maar na maanden zit er nog steeds geen verbetering in en zijn alle tips meer dan welkom.

    Reageer
Reageer op: essentiele vulvodynie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief