Chronische irritatie ingang vagina

Online ZorgZus
  • #1

    Hallo,

    ik ben zeer wanhopig met mijn klacht en ik hoop dat iemand van jullie hier mogelijk kennis over/ervaring mee heeft.

    Ik heb sinds de zomer last van een constante chronische irritatie bij de ingang van mijn vagina. Stappen die ik al heb gezet zijn: 3x huisarts, 2x gynaecoloog, gestop met nuvaring, ondergoed 90 graden wassen, geen wasverzachter gebruiken, stoppen met lactacyt, Canesten, seks pauze van 2 mnd, stoppen met scheren, vanuit huisarts en gyn 2x een hormoonzalf, waarvan 1x een heel zware ‘die alles zou moeten aanpakken’.

    Niks helpt en ik ondervind veel hinder in het dagelijks leven (intimiteit met partner, fietsen is vervelend, lang wandelen etc) en word er heel erg verdrietig van.

    Ik sta open voor alle adviezen, dus ik hoop dat iemand mij kan helpen.

    Groetjes

     

    Reageer
    #2

    Is er ook iets aan de huid te zien?

    Reageer
    #3

    Ja, de huid ziet er rood en geïrriteerd uit

    Reageer
    #4

    Hormonale anticonceptie werkt verstorend op je eigen hormoonhuishouding en je vaginale milieu. Dit herstelt zich naderhand niet zomaar vanzelf. Hormoonzalf zal de boel ook geen goed doen.

    Reageer
    #5

    okee, want ik heb jaren de pil geslikt en afgezien van een paar schimmelinfecties geen last gehad. Ik heb toen een paar maanden de nuvaring gebruikt, maar toen deze klachten bleven aanhouden gestopt met het idee dat het mijn vagina op een negatieve manier beïnvloedde doordat de ring inwendig zat. Als ik het goed begrijp zeg je dat de ring mijn hormonen door de war heeft geschopt, wat vervolgens zorgde voor een disbalans in het vaginale milieu?

    Heb je heel toevallig ook een oplossing hiervoor? Ik heb ook al een aantal weken 3-4x per dag vaseline gesmeerd op advies van de gynaecoloog.

    Reageer
    #6

    Dat kan dan een infectie zijn. Ga met de klachten naar de huisarts

    Reageer
    #7

    ik ben gisteren bij de dokter geweest en moet nu weer dermovate smeren maar dan iets langer dan eerst, dat is een corticosteroïden zalf. Dokter vertelde dat de huid er ontstoken uit zag. Ik hoop echt dat dit helpt, ben ondertussen erg wanhopig en verdrietig over de situatie =(

    Reageer
    #8

    Hoi, ik weet dat dit een oud topic is, maar ik heb hetzelfde probleem.

    het begon bij mij na een schimmelinfectie. Ik loop er nu 2 maanden mee ongeveer.
    ben al 100x bij de huisarts geweest, zij zegt dat alles weer in balans moet komen, maar het verdwijnt niet. Verwijzing gevraagd voor de gynaecoloog, maar dat vindt zij niet nodig. Ik heb nu zelf maar gemaild naar de poli gynaecologie, omdat ik daar vorig jaar een keer geweest ben, kijken of ik zo terecht kan bij de gynaecoloog.

     

    Ben jij er nog van af gekomen? En wat heb je dan gedaan?

    Alvast bedankt

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Chronische irritatie ingang vagina


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief