Ik blijf ‘vreemdgaan’

Online ZorgZus
 • #1

  Ik heb nu ruim drie jaar een relatie en ben eind 30. Ik geloof niet per se in monogamie, maar voor mijn vriend is dit erg belangrijk. We hebben dan ook een monogame relatie. Echter, ben ik 2 keer vreemdgegaan en dit heb ik hem verteld. Één keer heb ik met iemand gezoend en één keer ben ik bij iemand in bed beland maar heb ik geen seks gehad. Beide keren heb ik verteld. Echter, heb ik bij mijn vriend daardoor ontzettend zijn vertrouwen geschaad. Een week nadat ik bij iemand anders heb geslapen, heb ik tijdens het uitgaan weer met een ander gezoend, achteraf heb ik me hier zo verschrikkelijk over gevoeld maar ik heb het hem niet verteld omdat het voor mij echt betekenisloos was. Gisteren hadden mijn vriend en ik er nog een gesprek over dat hij het moeilijk vindt mij weer te vertrouwen en zich zorgen maakt als hij mij alleen laat. Hij heeft dan het gevoel dat ik tegen hem lieg en hem aan het lijntje houd.
  Nou heb ik vannacht tijdens het uitgaan wéér met een ander gezoend maar wederom was het voor mij betekenisloos. Echter, ik voel mij zo verschrikkelijk over mijzelf en tegenover mijn vriend. Ik word er gewoon misselijk van. Het liefst zou ik het gewoon openlijk met hem bespreken en hem duidelijk maken dat het niets met onze relatie te maken heeft, maar ik weet zeker dat hij de relatie beëindigt als ik het hem vertel. Ik weet niet zo goed hoe nu verder, want ik denk dat ik altijd zou blijven zoenen met anderen omdat ik er gewoon geen emotionele waarde aan hecht. Alleen het gevoel wat ik er daarna aan overhoud is verschrikkelijk. En het laatste wat ik wil is mijn vriend bedriegen. Maar als we zo fundamenteel een andere waarde hechten aan het fysiek zijn met een ander, is de relatie dan wel houdbaar? Hoe ga ik om met deze situatie.

  Reageer
  #2

  Ik ben trouwens eind 20 niet eind 30.

  Reageer

  Het hebben van relatieproblemen kan je leven behoorlijk negatief beïnvloeden. Ben je voor jezelf of voor iemand anders op zoek naar een oplossing en heb je niet genoeg aan de antwoorden die je kunt vinden in ons forum? Ook dan helpen wij je graag verder.

  Partner content
  #3

  Je weet het zelf al.. deze relatie gaat geen stand houden.
  Ga elkaars kostbare tijd niet verspillen en stop er mee. Zoek iemand die ook een open relatie wil.

  Reageer
  #4

  Zoek inderdaad iemand die een open relatie wilt, want je bedriegt hem al door iemand "maar" te kussen/zoenen.

  Reageer
  #5

  "We hebben dan ook een monogame relatie.
  Ben 2 x vreemd gegaan en doe dat eigenlijk nog steeds'
  "En het laatste wat wil is mijn vriend bedriegen."
  Je doet niets anders dan hem telkens bedriegen.

  Hoe kun je nou beweren dat jullie een monogame relatie hebben? Je vriend misschien maar jij absoluut niet.

  Jij moet toch vooral single blijven of idd iemand zoeken die ook een open relatie wilt.

  Iemand zoenen maar wederom betekenloos...
  Waarom zoen je dan met iemand? Volgens mij kom jij van een andere planeet.

  Reageer
  #6

  Hoi, ik ben nieuwsgierig. Waarom zoen je met anderen eigenlijk als het betekenisloos is en je voelt je daarna vreselijk? Wat is de aanleiding en de functie ervan? Dronkenschap? Impulsiviteit? Geiligheid?

  Reageer
Reageer op: Ik blijf ‘vreemdgaan’
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief