mastubeerd

Online ZorgZus
 • #1

  mijn kind is 7 en mastubeerd,ook als er vriendjes en visite is is dat normaal?en kan ik er wat aan doen?

  Reageer
  #2

  Vanaf twee jaar kunnen kinderen daar min of meer mee bezig zijn. Het lichaam ontdekken en ervaren of iets ontspannend en/of prettig aanvoelt hoort erbij. Dat kan gaan van wat friemelen tot gericht masturberen. Waar zeker bij meisjes ook een orgasme kan plaatsvinden. Nooit bekritiseren en daar waar nodig uitleg en begeleiding geven. Ik heb wel nichtjes gehad die zich masturbeerden als ze zich op hun gemak voelden. Dan kan het dus ook voorkomen als er bezoek is. En op een bepaald houdt dat ook weer op. Niet spannender maken dan het is.

  Reageer

  Het hebben van relatieproblemen kan je leven behoorlijk negatief beïnvloeden. Ben je voor jezelf of voor iemand anders op zoek naar een oplossing en heb je niet genoeg aan de antwoorden die je kunt vinden in ons forum? Ook dan helpen wij je graag verder.

  Partner content
  #3

  het lijkt wel of ze het bewust is wat ze doet ze zegt bijvoorbeeld dat ze het lekker vindt en soms maakt ze er ook ongewone begegingen en geluiden en soms schokt ze een beetje erbij als ze zichzelf mastubeerd.ze heeft ook de plasser van een buurjongetje in haar mond gestopt tijdens het spelen bij de buur kinderen naast mij ik werd er door hun moeder op aangesproken en heeft ze ook de plasser van het buurmeisje gelikt en gekust.ik voel mij als moeder er wel echt een beetje ongemakkelijk onder.is dit echt een normale reactie en is dit echt maar een fase.moet ik toch niet er over praten of er iets van zeggen tegen mijn dochtertje?

  Reageer
  #4

  Dat masturberen is tot daar aan toe. Maar: de plasser van een buurjongetje in haar mond gestopt tijdens het spelen, de plasser van het buurmeisje gelikt en gekust. hier moet je dan toch vraagtekens bij stellen. Dit is namelijk geen normaal gedrag maar kopie gedrag. Dan zou ik me gaan afvragen waar ze het vandaan heeft... en daar dan toch ook met de huisarts over praten om te kijken of een kinderpsycholoog boven water kan halen waar het vandaan komt. Je zult met je kind moeten praten dat dit dingen zijn die ze dus niet kan doen

  Reageer
  #5

  dank voor je steun en goede raad,ik heb vanmiddag een bel afspraak met de huisarts zoals jij mij  hebt aangeraden,mijn vraag is en ik heb er echt wel een beetje moeite mee omdat mijn dochterje dit tot voor kort nog nooit dit heeft gedaan,maar het is zo,n 3 tot 4 weken bezig naar mijn idee en ze word ook steeds ongeremder en ook haar gedrag vindt ik angstig en ongewoon voor een kind van 7 jaarook merk ik dat ze steds verder gaat in dit gedrag en maak mij nu toch echt wel grote zorgen om haar. gelukkig voel ik miij door u echt gesteund en serieus genomen.moet ik mijn dochtertje bij de eerste afspraak op zeer korte termijn meenemen naar de huisarts of is dat te vroeg??ik doe mijn best en wil mijn dochtertje/kind graag het beste geven en zo normaal mogelijk opvoeden.mvg esther

  Reageer
  #6

  ps.ik schrik hier echt we van,u bevestig mijn ongemakkelijke gevoel en onrust over mijn kind.groet esther

  Reageer
  #7

  Dat kun je het beste met de huisarts bespreken. Ik begrijp best dat het moeilijk is en zeer ongemakkelijk, maar het is wel in het belang van je kindje maar ook van jezelf. Laat nog even weten als je met de huisarts hebt gesproken.

  Reageer
  #8

  Hey esther,

   

  Wat john (moderator) zegt is waar, mijn (in dit geval) zoon heeft destijds ook een gelijke situatie gehad.

  Het is abnormaal gedrag en was terug te alen door net te doen of we als ouders gek waren en te vragen waarom hij deed wat hij deed en of iemand dat voordeed.

  Kwam bijvoorbeeld bij mijn zoontje uit dat een vriendje dat deed en dat vriendje zn vader er achter kwam na een praatje dat ZIJN broer rare dingen met hem deed.

   

  Orale handelingen zijn niet normaal en dat is inderdaad hoogstwaarschijnlijk kopieer gedrag.

   

  Gek vraagje?

  Je hebt het over plus minus 4 weken sinds het begon?

  Is er rond die tijd een bepaald persoon in beeld gekomen?

  Probeer heel voorzichtig los te krijgen waar het vandaan komt door in gesprek te gaan met je kind.

   

  Lukt dit niet? Wacht dan niet te lang.

   

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: mastubeerd
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief