Volledig overprikkeld door samenwonen

 • #1

  Hallo allemaal,

  Mijn vriend en ik wonen sinds de herfstvakantie samen. Ik probeer te wennen en me te ontspannen, maar met alles wat ik doe denk ik aan wat hij daar van zal vinden. Ik slaap super slecht, hoe moe ik ook ben. Ik raak mezelf kwijt... woon al vanaf mijn 19e op mezelf en nu ineens samen in zijn huis. Ik weet niet wat ik moet doen.

  Ik voel me niet echt gelukkig, ondanks dat ik een apart kamertje heb waar ik me terug kan trekken. Heb er ook een bed, maar het matras ligt vreselijk. Ik heb ook een mega lange to do lijst en loop steeds achter de feiten aan.
  Terwijl toen ik alleen woonde alles op orde had.

  Ik ben zo bang dat dit mis gaat straks. Ik begin veel te sporten om maar alleen te zijn en weg, maar het gevoel dat dat ook niet juist is.

  Ik voel me zo verdrietig, ik wil me zo graag gewoon kunnen ontspannen in mijn huis...
  En ik ben steeds bang dat ik hem kwets of boos maak of ongerust. Ik weet niet hoe ik erover moet praten, juist omdat we samen wonen en ik niet na een ruzie even terug kan naar echt mijn eigen huis. Want dat is dit nu.

  Hoe moet ik mijn hoofd boven water houden?
  Ik wil hem voor geen goud kwijt, maar mezelf al helemaal niet.

  Help...

  Reactie
  #2

  Hey,

  Wat jammer dat je niet kunt genieten van het samen wonen,dit zou juist een stap vooruit in jullie relatie moeten zijn.....

  Probeer er toch met je vriend over te praten,zodat hij weet dat jij onzeker over jezelf bent. Dat je je daarom af en toe terug trekt. Anders denkt hij straks dat het aan hem ligt en krijg je misverstanden die tussen jullie in komen te staan. Misschien vraagt hij zich wel af wat hij verkeerd doet dat jij jezelf niet bent.

  Je zou misschien jou kamertje zo kunnen inrichten dat het echt jou plekje is. Jou kleuren, meubeltjes,planten,enz. En een beter matras of leuk slaapbankje. Dan heb je een plekje waar je je even in jou wereld terug kunt trekken.

  Maar het belangrijkste in een relatie is de communicatie. Van elkaar weten waar onzekerheden en ergernissen liggen. Dan kan je elkaar daarin steunen en rekening met elkaar houden.

  Probeer op een ontspannen moment eens te vragen hoe hij het samen wonen ervaart. En ook als hij zegt alles perfect te vinden,mag jij zeggen dat je erg moet wennen. Maar dat dat geen kritiek op hem is, je bent gewend alleen te wonen en bent bang dingen fout te doen,waardoor jullie ruzie zouden kunnen krijgen. Wat je nu juist niet wilt. Maak ergernisjes echter wel bespreekbaar,anders stapelen ze op en krijg je ruzie om iets onnozels omdat dan de bom barst .

  Ik snap heel goed wat je bedoelt hoor! Na jaren een niet zo'n heel fijne relatie te hebben gehad, was ik bij mijn huidige vriend ook vaak onzeker. Maar juist door er over te praten, zijn we steeds closer geworden. Je leert elkaar alleen beter kennen door bij elkaar te zijn en je voor elkaar open te stellen.......

  Groetjes Suzan

   

  Reactie

  Het hebben van relatieproblemen kan je leven behoorlijk negatief beïnvloeden. Ben je voor jezelf of voor iemand anders op zoek naar een oplossing en heb je niet genoeg aan de antwoorden die je kunt vinden in ons forum? Ook dan helpen wij je graag verder.

  Wat te doen als jullie relatie onder druk staat?

  Wat te doen als jullie relatie onder druk staat?

  Jullie komen er samen niet meer uit. Het hebben van relatieproblemen kan dagelijks het leven behoorlijk belemmeren. Jullie hebben het... Lees verder
  Partner content
  #3

  Weet niet in hoeverre het jouw onzekerheid is. Voel je je wel op je gemak bij hem of word je als het ware opgeslokt door zijn energie? Begrijpt ie je? Ik hoor je over ruzies. Voor gevoelige types kan het moeilijk zijn om de hele tijd iemand om je heen te hebben. Weet niet hoe dat voorheen was, als jullie een weekendje bij elkaar waren. Heb geen kant en klaar antwoord. Denk dat je aan je zelfvertrouwen mag werken. Er zijn wel manieren en producten die kunnen helpen om beter bij jezelf te blijven. Denk aan bloesemremedies. Moet zeggen dat ik zelf soms mediums bel voor inzicht in m'n situatie. Kan verhelderend werken maar denk wel aan de kosten.

  Reactie
Reageer op: Volledig overprikkeld door samenwonen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief