Volledig in de war

  • #1

    Hallo allemaal,

    Ik wil graag even een ervaring kwijt wat me inmiddels al meer dan een week bezighoudt en ik ben inmiddels ten einde raad.

    Ongeveer iets meer dan een week geleden besloot ik met mijn vriendin een keer te gaan blowen ( voor mij de eerste keer ). Ik heb geen idee wat voor soort en wat voor gehalte het had. We hadden er samen twee gerookt. In het begin was het leuk ik werd vrolijk en knuffelig om het zo maar te noemen. En van het een op andere moment sloeg het compleet om, zeg maar gerust me hele wereld storten van de een op andere seconde compleet in.

    Ik werd misselijk en wist niet wat me overkwam. Al het plezier, gevoel, lust was in één klap weg. Niet enkel voor de dingen die ik normaal leuk vind, maar ook gek genoeg voor mijn vriendin wat me nog het aller bangst maakte. Ik hoopte dat het de volgende dag weer beter zou gaan maar helaas het tegendeel. Ik voelde me beroerd, had nergens zin in, wilde alleen maar slapen, werd misselijk en nog steeds dat nare gevoel dat ik mijn emoties kwijt was en ook voor mijn vriendin. Ik ben vrij wel on middellijk naar de huisarts gegaan die me geruststelde dat alles wel weer goed zou komen na een paar weken en ook het gevoel voor lust en plezier en mijn vriendin.

    De verloop van de week ging vervolgens moeizaam met extreem veel schommelingen. Het ene moment was ik weer wat vrolijker, wilde ik mijn vriendin ontzettend graag zien en had ik zin om weer iets leuks te doen, letterlijk 10 minute later kon alles weer weg zijn. Deze schommelingen zijn niet anders geworden en ik wordt er langzaam aan gek van. Ik ben ook enorm prikkelbaar wanneer mensen iets verkeerds tegen me zeggen. En mijn lust is compleet verdwenen.

    Gister kwam mijn vriendin langs en heb ik een ontzettend leuke avond gehad met haar ook mijn lust kwam weer redelijk terug en voelde ik me weer zoals voor dit gebeuren. Helaas ( vanochtend ) had ik moeite om te herinneren hoe dat überhaupt voelde.

    Ik kan me afvragen is dit normaal, maar dat is het gewoon niet. Ik ben bang dat ik me plezier niet meer terug krijg. Dat ik mijn lust niet meer terug krijg. Dat ik mijn gevoel voor haar niet compleet terug krijg. Zo blij als ik gister avond was, zo compleet ongelukkig voel ik me momenteel.

    Ik ga maandag weer terug naar de huisarts met de vraag of dat ik onderzocht kan worden want het voelt gewoon niet goed.

    Het voelt goed om even mijn verhaal van me af te schrijven.

    Hopelijk begrijpt iemand dit gevoel want ik ben volledig in de war.

    Reageer
    #2

    Dat is dan een behoorlijke badtrip......
    Helaas ben je niet de enige

    tegenwoordig wordt wiet verkocht waarvan het THC gehalte onverantwoord hoog is...dat zijn dan de gevolgen..
    Het kan nog wel even duren.
    Zorg dat je voldoende drinkt, 1,5 tot 2 liter per dag. Eet dagelijks een stuk fruit en zorg voor gezonden voeding en gebruik geen energie drinks..beperk ook het gebruik van koffie.

    Reageer
    #3

    Hallo,

    Het is inmiddels weer een aantal dagen geleden en de situatie is veranderd maar voel me nog niet bepaald de oude... Morgen ga ik weer naar de huisarts ( die me overigens de diagnose 'depressief' stelde, maar dat terzijde ) maar ben benieuwd of er nog mensen met kennis/ervaring zijn die een verklaring hebben wat ik mee kan nemen. De huisarts wil me namelijk naar een psycholoog sturen maar zet me vraagtekens hierbij. Persoonlijk voelt het een lichamelijke verstoring maar wie ben ik om dat te zeggen.

    De laatste dagen heb ik constant met de gedachte gelopen: 'Waarom voel ik niks meer'? Er is wel verbetering maar de energieke persoon die ik normaal ben komt niet terug. Ik voel me lichamelijk oké ( in zekere zin dan ). Maar mijn verlangen is compleet weg op elk gebied ( grootste deel van de tijd ). Mijn vraag is wat kan er gebeurt zijn door een weliswaar te hoge dosis THC/Cannabis dat ik geen zin en plezier beleef aan de dingen die ik normaal geweldig vond, ja oké bad trip maar verder? Hoe kan het dat mijn verlangen weg is, dat mijn seksueel verlangen weg is, zowel bij mijn vriendin als zelf bevrediging om het zo maar te noemen ( het ligt dus niet aan haar, ik ben nog steeds gek op d'r maar de intense vreugde en verlangen was in één klap weg en komt enkel in vlagen terug ).

    Zeg maar gerust de zelfverzekerde extreem blije en vooral sociale jongen die ik was, was in één klap weg. De extreme down gevoelens zijn weg maar ik voel me verre van de oude.

    Wil er wel iets vreemds aan toe voegen. Via mijn zusje ben ik een aantal dagen geleden begonnen met het gebruik van Ritalin ( ik heb ADD maar heb het nooit voorgeschreven gekregen; het blijft dom ). En bepaalde momenten kwam alles ontzettend sterk weer terug en was ik weer blij wat ook weer vanzelf weer wegviel. Enig idee? Want ik loop nu constant met een gedachte dat het er nog wel allemaal is daarboven maar niet meer goed werkt met elkaar of overdrijf ik nu. Ik ben ook constant aan het zuchten wat ik normaal ook niet doe. Wat kan één joint allemaal veroorzaken. Hersteld het en wanneer, krijg ik mijn vreugde gevoel terug? Ik blijf het vreemd vinden.

    Reageer
    #4

    [quote]Via mijn zusje ben ik een aantal dagen geleden begonnen met het gebruik van Ritalin ( ik heb ADD maar heb het nooit voorgeschreven gekregen; het blijft dom ). [/quote] Dat is natuurlijk niet goed.....

    Je zou best depressief kunnen zijn door het cannabis gebruik. De diagnose van je huisarts is dus nog niet zo gek evenals een verwijzing naar de psycholoog.

    Ik zou wel het Ritalin gebruik je huisarts bespreken. Mogelijk heeft je ADD hier ook nog invloed op.

    Reageer
    #5

    Hallo,

    Ik ben inmiddels bij de huisarts geweest en heb inmiddels bloed laten prikken om uit te sluiten of er lichamelijk iets aan de hand is en ben zeer benieuwd of er andere zijn die het enigzins herkennen wat ik beschrijf en hoe het is gegaan.

    Ik heb het Ritalin gebruik besproken met de huisarts en het viel me op dat ze er niet erg ongerust over was. Wat ik heb verteld is dat ik me momenten beter voel wanneer ik het gebruik en of het niet zo kan zijn dat ik me enkel goed voel door de Ritalin ( een soort nep gevoel dus ). Zij vond echter dat het me weliswaar over de streep trok van negatief naar positief maar dat het positieve langzaam vanzelf volledig terugkomt zolang ik bezig blijf, goed eet, goed sport... de bekende woorden. Ik ben niet zeker van wat mijn ADD voor invloed zou kunnen hebben.

    Het sombere gevoel, geen plezier, niet goed voelen en het verlangen naar dingen linkte ze wederom aan depressie symptomen, het klinkt eigenlijk allemaal ook wel vrij logisch, maar ik zat ontezettend goed in mijn vel kan dat dan ineens omslaan?

    Gister avond voelde ik me weer helemaal in orde, voelde me goed en was weer mezelf en ook lichamelijke klachten als zuchten waren weg en gisteravond ben ik voor het eerst met dat goede gevoel gaan slapen in de hoop dat ik daar dan ook mee wakker wordt. Helaas werd ik weer somber wakker zonder te weten waarom, begon weer constant te zuchten om vervolgens weer in de negatieve gedachten spiraal terecht te komen en als het ware weer van voor af aan begin ( wel minder dan eerst ). Momenteel voel ik me weer beter.

    Toch vreemd dat ik me soms weer ontzettend goed voel, maar dat niet vast kan houden en weer ontzettend negatief wordt. Herkenbaar?

    Reageer
    #6

    Zoals ik al schreef kun je door teveel aan cannabis in en depressie terecht komen. Zeker als je op het moment van gebruiken al niet zo goed in je vel zat.

    Ik herken echter ook klachten van hyperventilatie. op zich zou dat ook een aantal klachten kunnen verklaren.

    doe eens de test op:
    http://www.dokter.nl/index.php?option=com_hyperventilatietest

    Kijk hier eens voor de klachten die kunnen ontstaan bij hyperventilatie
    http://hyperventilatiesymptomen.nl/klachten-symptomen.html

    Reageer
    #7

    [quote]Zeker als je op het moment van gebruiken al niet zo goed in je vel zat.[/quote]

    Ik zat echter ontzettend goed in mijn vel, vandaar dat ik het nogal vreemd vind. Maar zelfs dan kan het dus?

    Ik kan me redelijk vinden in de symptomen van hyperventilatie. Echter heb ik geen last van snel ademhalen ( wel van veel zuchten dus ) en hoewel ik wel wat spanning voel is dat dus ook weg wanneer ik Ritalin gebruik. Ik vraag me ook af waar de link met het gevoel van leegte, lusteloosheid en gevoelloosheid ligt met hyperventilatie.

    Het gaat overigens steeds vaker redelijk goed, tot het moment dat mijn gedachten ( een soort vervelend stemmetje ) negatief worden en vermoeidheid slaat dan vrijwel meteen toe. Mijn ogen voelen al rond 21:00 zwaar, terwijl ik normaal gesproken toch vrij energiek ben. Zou ook met de Ritalin te maken kunnen hebben.

    Mensen met wie ik erover praat vertellen me dat ik geen geduld heb. Maar goed, het is niet fijn als je lichaam niet doet wat je wilt. Zeker omdat ik niks kan verzinnen waar ik depressief over zou kunnen zijn, ik had de tijd van me leven. Of is daar geen reden voor nodig?

    Reageer
    #8

    Hyperventilatie kan heel goed een gevoel van leegte en lusteloosheid veroorzaken. Een depressie dus ook. En een snellere ademhaling is echt niet perse nodig. Maar er gaat wel iets mis met de ademhaling.
    Op het moment dat je meer moet gaan zuchten, of dieper moet gaan inademen omdat je het gevoel hebt te weinig lucht in je longen te krijgen, heb je dus een aanval van hyperventilatie.
    Je zou ademhalingsoefeningen en spierontspanningsoefeningen kunnen doen.

    Tegenwoordig wordt cannabis gekweekt met gevaarlijk hoge THC waarden. Dit kan zoveel invloed op de neurotransmitters in je hersenen hebben dat je in een depressie en zelfs een psychose terecht kunt komen. Ook als daar geen aanleiding voor is. Helaas komen dit soort problemen steeds vaker voor. Zelfs al na een joint. Dat hangt dan af van de gevoeligheid van een persoon en mentale gesteldheid.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik ga het eens met de huisarts bespreken aangezien ik wel een verleden heb met hyperventilatie maar dat destijds anders ervaarde ( rond een jaar of 10-13 ). Ook omdat het gevoel beter is op het moment dat ik merk dat ik minder zucht. Wanneer ik meer zucht komt alles terug. Zouden mijn rugklachten er ook mee te maken kunnen hebben ( al heb ik die klachten al langer, ook toen het gewoon goed ging )? Mocht het dat zijn, wat zorgt er dan voor dat het met de Ritalin wel gaat? Ik heb vernomen dat het indirect het dopamine-gehalte verhoogd. Geen idee wat dit precies inhoudt. Ik val een beetje in herhaling, maar ben gewoon opzoek naar oplossingen.

    Wat depressie betreft schijn ik erfelijk wel gevoelig te zijn aangezien de ene kant van mijn familie vrijwel alle ooms en tantes worstelen met chronische depressie. Nooit bij stil gestaan eigenlijk.

    Reageer
    #10

    [quote]Wanneer ik meer zucht komt alles terug.[/quote] Dit is dus wel kenmerkend voor hyperventilatie.
    Op het moment dat je dit opmerkt (het vaker gaan zuchten) heb je dus een aanval. Die zou je kunnen afbreken door een simpele ademhalingsoefening. 5 tellen rustig door de neus inademen en 10 tellen rustig door getuite mond uitademen. Dit dan een aantal keren herhalen.

    Bespreek het in ieder geval met je huisarts.

    Reageer
    #11

    Ik ben wat meer op ademhaling gaan letten en heb wat tips gevolgd. Ik merk dat het piekeren zoals ik het inmiddels noem en het vreemd en somber voelen langzaam weg gaat. Nog niet elk moment van de dag maar het gaat de goede kant op denk ik. Gister avond ook voor het eerst goed geslapen en uitgerust wakker geworden. Geen idee of het allemaal ineens zo snel kan en of het enkel daar aan ligt.

    Ook kleine onzekerheidjes ( zoals bijna iedereen ze heeft ) die me sinds het cannabis gebruik niet meer interesseerden komen langzaam terug, wat ik overigens totaal niet erg vind. Ze geven me nu een gevoel dat ik de oude wordt. Al vind ik het wel apart.

    Ik ga het nog steeds met de huisarts bespreken.

    Reageer
    #12

    Als de klachten hoofdzakelijk door hyperventilatie veroorzaakt worden, kunnen ze inderdaad ook heel snel weggaan....
    In ieder geval goed dat het weer een stukje beter gaat..

    Reageer
    #13

    Zojuist de bloedonderzoek resultaten besproken met mijn huisarts waaruit bleek dat ik een laag vitamine d gehalte heb.

    Nu vertelde ze mij dat dit enkel klachten als pijnlijke spieren en vermoeidheid kon veroorzaken.

    Zo eigenwijs als ik ben toch maar even gaan opzoeken of dat het niet meer kan veroorzaken.

    Nu schijnt het nogal wat gevolgen te hebben:

    Verzwakking van de spierfuncties, let name krachtverlies
    Krampen en trillingen van de spieren
    angstaanvallen
    algemeen gevoel van moeheid en lusteloosheid
    Pijn in de gewrichten en/of de spieren
    Bloedend tandvlees
    Breekbare botten
    Constant tekort aan energie
    Hyperventilatie
    Hartproblemen, tenminste na een langdurig tekort aan vitamine D

    Ook depressie heb ik voorbij zien komen bij een vitamine d tekort ( in elk geval depressieve gevoelens ).

    Nu heb ik, op de hart en bot problemen na, van vrijwel alle punten last. Maar wel pas sinds het gebruik van zo'n 3-4 weken terug inmiddels.

    Nu ga ik uiteraard iets aan mijn vitamine d tekort doen. Maar ik was toch benieuwd of mijn eerdere klachten hieruit voort kunnen komen of toch wat ver gezocht.

    Ik ga er namelijk vanuit dat een vitamine d tekort het resultaat is van een langere periode te weinig vitamine d aanmaken. Toch zijn vrijwel alle klachten onstaan na het gebruik en daarvoor had ik totaal geen last van moeheid of lusteloosheid.

    Reageer
    #14

    Als een langdurig vit D tekort aan de orde zou zijn, had je het hele scala van klachten ook al eerder moeten hebben.

    Verzwakking van de spierfuncties, let name krachtverlies
    Krampen en trillingen van de spieren
    angstaanvallen
    algemeen gevoel van moeheid en lusteloosheid
    Pijn in de gewrichten en/of de spieren
    Constant tekort aan energie
    Dit zijn ook allemaal klachten die passen bij hyperventilatie.

    Ik denk dat je het toch op het cannabisgebruik moet houden. Je bent niet de enige met vergelijkbare problemen na cannabis gebruik

    Reageer
    #15

    Is een ssri dan een idee om dit op te lossen

    Reageer
Reageer op: Volledig in de war


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief