Angstgevoel sinds ik nieuwe woning heb

 • #1

  Hallo,

  Sinds een paar maanden woon ik een nieuwe, vrij grote woning in de stad. Ik heb vrij veel ruimte voor mezelf (2 verdiepingen), echter, zijn er een aantal problemen. Het huis is best gehorig en je hebt veel inkijk. Hierdoor heb ik constant het gevoel dat ik privacy mis. Ook heb ik een dakterras dat grenst aan een ander van de buren. Ik ben daar 1x binnen geweest om mezelf voor te stellen, maar toen was er alleen een bewoonster die 2 weken later toch al weg ging verhuizen. Wat ik ervan weet, is dat er 2 huisgenoten wonen, en daar is dus een nieuwe bijgekomen. Nu heb ik in de paar maanden nooit een woord met die mensen gesproken en ook van de nieuwe bewoonster is nooit het initiatief gekomen zich even voor te stellen, terwijl ik vrijwel elke dag, zonder dat ik het wil, hele gesprekken kan volgen van deze mensen hun tuin. Ook als ik in mijn keuken sta, kunnen ze zo bij mij naar binnenkijken en dit geeft me een constant angstgevoel. Ik heb daarnaast ook een lichte vorm van autisme en als ik denk om mijzelf voor te stellen, word ik al heel angstig.

  Daarnaast zijn er ook op andere plekken veel inkijk. Ik heb, vooral overdag als er veel geluiden om mij heen zijn, nooit het idee dat er een plekje is waar ik even compleet mezelf kan zijn en tot rust kan komen...aan de ene kant is deze woning superideaal en had ik mezelf voor gek verklaard om dit zo te zeggen, maar ik merk dat ik echt paranoia aan het worden ben, vooral omdat je niet even zo iets kan doen om de situatie te veranderen. Als er niet iers veranderd, ben ik bang dat ik gewoon echt mijn verstand ga verliezen...wat kan ik hieraan doen?

   

   

   

   

  Reactie
  #2

  Aan de inkijk kun je natuurlijk zelf heel simpel iets doen als je daar niet tegen kunt. Gordijnen/vitrage of Jalousien ophangen.

  Reactie

  Leven met angst kan je dagelijks leven nogal belemmeren. Ben je voor jezelf of voor iemand anders op zoek naar een oplossing en heb je niet genoeg aan de antwoorden die je kunt vinden in ons forum? Ook in dat geval helpen wij je graag verder.

  Angst. Wat te doen als het je leven beheerst?

  Angst. Wat te doen als het je leven beheerst?

  Angst kan je behoorlijk in de weg zitten Leven met angst kan je dagelijks leven nogal belemmeren. Misschien denk je... Lees verder
  Angstklachten? Test ze zelf!TEST JEZELF
  Partner content
  #3

  Hallo John, je hebt helemaal gelijk...dit is ook wel mijn plan..maarja, of dat alles oplost?  Het is niet zozeer alleen de inkijk, maar ook constant het horen van stemmen en gesprekken van buiten. Ik heb niet echt een plek in mijn huis waar je die niet hoort.

  Reactie
  #4

  Het zal vooral een kwestie zijn van er zo min mogelijk op letten en wennen

  Reactie
Reageer op: Angstgevoel sinds ik nieuwe woning heb
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief