Extreme zenuwpees

 • #1

  Hallo,

  ik zit met het volgende: ik ben een ontzettende zenuwpees. Ik heb al een eerder topic hierover gelezen maar ik zit momenteel met een concrete situatie vandaar toch even een nieuw topic:
  bij een vriend van mij heb ik minder last van zenuwen, maar die heeft een vriendin die ik nog nooit ontmoet heb, en de laatste tijd wordt ik weleens gevraagd om eens langs te komen wanneer ze samen zijn. Het probleem is nu dat ik hier zo nerveus van wordt, dat ik het gewoon niet trek om daarheen te gaan omdat ik vind dat ik mezelf dan enorm voor schut zet (voor haar, maar ook voor die vriend die immers niet weet dat ik het in die mate heb en hij is ook niet een type die dat soort dingen graag met je bespreekt), dus zeg ik het meestal (een beetje laf) af via een smsje waarin ik er wat omheen draai. Binnenkort wordt ik vast weer eens gevraagd en ik wil niet dat de vriendschap er onder lijdt, maar als er niks veranderd vrees ik dat dat wel gebeurd dus wat kan ik doen om me hieruit te redden?

  Groeten en vast bedankt voor de reacties.

  Reageer
  #2

  Vertel de waarheid en zoek hulp!
  Dit is geen leuk leven zo!
  Sterkte BRenda

  Reageer
  #3

  Ik zou me kunnen voorstellen dat je wilt weten waarom je zo gestresst raakt van sommige mensen. heb je faalangst, heb je minderwaardigheidsgevoelens? Waarom? Is er iets gebeurd?
  Tja, je kan ook gewoon afzeggen, en je kan ook de waarheid zeggen, en wachten op hun reactie, als ze eerlijk zijn is dat misschien leerzaam voor je.

  Reageer
Reageer op: Extreme zenuwpees
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief