Nozinan voor menatale ziektes

  • #1

    Goedendag,

    ik heb een broer in Afrika en hij is chronisch depressief en extreem labiel qua gemoedstoestand. Hij is 17 jaar en is sinds zijn 14de zo gediagnoseerd. Hij verblijft in Rwanda.
    Even de therapie schetsen: bij aanvallen(minstens een keer per maand) wordt hij rechtstreeks naar een algemene psychische instelling. Daar krijgt hij, onder begeleiding kalmeerpillen.

    Mijn vraag: als hij thuis zit dan moet hij Nozinan nemen, een kalmerend middel en extreem pijnstillend. Is deze medicament aan te raden voor een adolescent en wat heeft die precies te maken met psychische stoornissen?

    Ik heb persoonlijk het gevoel dat hij eigenlijk aan zijn lot gelaten wordt en dat hij nauwelijks beter zal worden en dus dat hij gedoemd is om te leven onder zwaar pijnstillers ipv hem te helpen om weer normaal te functioren.

    Bijkomende vraag:is er iemand die raad weet hoe men iemand in een derde wereldland serieus psychische opvolging kan krijgen?

    Bedankt voor juilie tijd

    Reageer
    #2

    ik denk niet dat er in 3e wereld landen veel aandacht is voor de nieuwste methodes en middelen. Maar dat denk ik, ik weet het niet zeker!
    Nozinan is een oud middel werkt erg kalmerend en pijnstillend, wordt ook gebruikt bij terminaal zieken om ze pijnvrij en kalm te houden!
    Er zijn natuurlijk allang andere middelen op de markt tegen psychoses maar daar moet de voorschrijvend arts wel verstand van hebben, vaak moet dan ook het bloed gecontroleerd worden, ook deze middelen hebben nml bijwerkingen.
    Moeilijk voor jou om zo aan de zijlijn te staan toekijken, er moet eigenlijk eerst een goeie diagnose worden gesteld en naar aanleiding daarvan de beste medicijnen, maar die medicijnen zijn daar misschien niet, en als jij ze daar wil krijgen kost dat veel geld.
    Een nare situatie, misschien weet iemand anders nog iets??
    Sterkte,Brenda

    Reageer
    #3

    bedankt voor uw antwoord.

    ik heb ondertussen wat gegoogled en toevallig een organisatie gevonden die zich bezighoudt met oorlogtrauma's in die regio. ik heb zij gecontacteerd en heb gehoord dat daar zich een Zwitserse psychiater en ik zou hem binnenkort moeten contacteren om te horen of hij hem eens kan bezoeken.
    Inderdaad, die Nozinan werkt enkel kalmerend zonder de symptomen echt aan te pakken waardoor iemand, vooral één die al mentaal labiel is, de neiging heeft dat hij aan zijn lot gelaten word zonder hoop van echt de mogelijkheid te zullen hebben om de symptomen te overwinnen en verder te gaan met zijn leven.

    Als die dokter in de paar dagen een goede diagnose kan doen denk ik wel dat ik de medicatie daar kan brengen, ik ga namelijk na 14 jaar terug mijn familie daar bezoeken eind deze maand en ik denk wel dat ik aan de voorschriften kan geraken via mijn huisarts moest het nodig zijn.

    Het is wel spijtig te zien dat in 3e wereld landen niet zoveel aandacht besteed word aan psychische behandelingen hoewel het daar meer en meer voorkomt zoals bij de talloze oorlogen die veel getraumatiseerde achterlaten. Laten we hopen dat het met de jaren snel verandert want het is op zich niet al maatschappelijk efficiënt...

    Reageer
    #4

    ik kreeg nozinan ook op mijn 18de.
    gr

    Reageer
    #5

    En wat is uw mening daarover?

    ik bedoel, ervaar jij er ernstige bijwerkingen van, was het een kuur die het gewenste effect heeft opgeleverd....

    Reageer
Reageer op: Nozinan voor menatale ziektes


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief