Chronische hyperventilatie

  • #1

    Hallo allemaal,

    Ik heb al last van hypochondrie en paniekaanvallen daardoor vanaf dat ik een jaar of 16 ben. Ik ben nu 24, dus best wel lang al. Meerdere keren voor bij een psycholoog gelopen ook. Het was een tijdje wat minder, maar ik merk dat het de laatste tijd weer erg omhoog komt. Mijn schoonzus is afgelopen november op 32 jarige leeftijd overleden aan baarmoederhalskanker en ik denk dat dat het ook een beetje heeft aangewakkerd. Ik ben als de dood om ziek te worden en iets ernstigs te krijgen. Ik ben de laatste tijd weer heel gejaagd, veel duizelig en constant een flauw gevoel in mijn lichaam, ook veel hoofdpijn en ik ben bijna blij dat ik aan het einde van de dag weer mag gaan slapen zodat ik even niet aan al mijn angsten hoef te denken. Heel vervelend. Ik maak me ook continue druk over de dood en het benauwd me echt dat ik ook ooit een keer zal komen te overlijden. “Normale” mensen denken hier helemaal niet dag in dag uit over na, maar ik dus wel en ik word knettergek van mezelf. Meer mensen die dit herkennen?

    Reageer
    #2

    Ik heb hetzelfde sinds mijn moeder de diagnose borstkanker kreeg ben ik constant bezig met ziek worden overlijden. Ik denk constant aan negatieve dingen ik kan niet genieten meer van dingen omdat ik negatieve gedachtes heb en veel angst heb.

    Reageer
    #3

    je hyperventileert vooral. En daar moet je dan iets aan doen. Ga naar een fysiotherapeut voor ademhalingsoefeningen

    Reageer
Reageer op: Chronische hyperventilatie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief