Hypchondrie: Zo nodig oxazepam en ander vraagje.

 • #1

  Hoi,

  Ik ben een man van 25 jaar oud. Ik heb sinds de laatste dagen in toenemende mate last van hypochondrie. Hoop ik tenminste, ik denk natuurlijk dat ik ernstig ziek ben. De laatste dagen heb ik dan ook steeds meer paniekaanvallen. Alles begon toen ik een trillend ooglid kreeg, wat niet overging. Daar heb ik ondertussen nog steeds last van.

  Verder merk ik dat mijn linkerhand 'minder goed meedoet'. Ook tijdens typen. Ik ervaar geen krachtverlies. De klachten zijn minder als ik geen last heb van angst en ergens is dat geruststellend. Waar ik er een aantal dagen nog van uit ging dat ik een hersentumor heb, denk ik nu vooral aan ALS. Dit omdat de kleine spiertjes in mijn hand steeds pijn doen. Kan dit ook door angst en stress komen? Mijn handen en armen trillen ook. Ik heb ook het idee dat mijn linkerbeen minder mee doet.

  Ik ben trouwens bekend met chronische hyperventilatie.

  Dan nog een vraag. Tijdens een van mijn vorige angstperioden, heb ik zo nodig oxazepam voorgeschreven gekregen. Ik heb hier maar weinig van gebruikt, en heb dus nog een volledige strip over. Kan ik dit opnieuw gebruiken bij paniekaanvallen of moet ik hiervoor eerst een arts raadplegen?

  Met vriendelijke groet,

  Hessler

  Reactie
  #2

  Oh: vergeten te vermelden.. Ik heb de laatste tijd, vooral als ik in bed lig, last van 'borrelende' spieren. Dit voornamelijk in mijn benen en af en toe op andere plaatsen. Kan ik dit ook wegzetten onder angst/stress? De angst voor ALS begint echt parten te spelen nu..

  Reactie
  #3

  Het zijn toch vooral hyperventilatieklachten waar je last van hebt.
  De oxazepam zou je kunnen gebruiken

  Reactie
  #4

  Bedankt Tandor. Die ‘borrelende’ spieren horen daar ook bij? Ik maak mezelf zo gek, en dat terwijl ik realistisch gezien wel weet dat er niks aan de hand is.

  Ik heb de oxazepam genomen, maar hier schiet ik, zoals wij dat op werk zeggen ‘dwars door heen’.

  Ik heb trouwens mijn ademhaling gemeten en deze was 13 p/m. Niet echt hyperventiltie, toch?

  Reactie
  #5

  Ik zou bij jouw klachten vooral ook denken aan de rol van je voedingspatroon en tekorten aan bepaalde voedingsstoffen. Belangrijk is om te zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Histaminerijke voedingsmiddelen, waaronder kaas en zuurdesem, kunnen ontregelend werken, doordat ze adrenaline in je lichaam vrijmaken. Bloedonderzoek zegt overigens niet veel over tekorten. Je zou advies kunnen vragen op natuurgeneeskundig gebied, om aan je hele gezondheidstoestand te werken. Ook zorgen voor een goede balans tussen inspanning en ontspanning. Zo zou je yoga kunnen doen.

  Benzo's remmen de aanmaak van melatonine en zorgen voor verliezen aan vitaminen en mineralen en lossen ook niets op.

  Reactie
  #6

  Ook die klachten kunnen daar bij horen . Met het tellen van je ademhaling, kun je niets over hyperventilatie zeggen.

  Reactie
  #7

  Oke, ik ben nu echt bang voor ALS. Overal komen de borrelingen in mijn spieren voor. Moet wel zeggen dat ik erg angstig en gespannen ben. Daarnaast ben ik gediagnositeerd hypochonder.

  Ik heb sinds gisteren dempende medicatie gekregen, deze helpen wel iets, maar niet bij het borrelen van de tong.

  Vandaag heeft de huisarts me gecontroleerd. Net op dat moment natuurlijk geen last van de borrelende spieren in mijn benen. De dokter heeft ook de reflexen etc. onderzocht. Zag niks afwijkends. Dit stelde mij ongeveer een half uur gerust, en daarna begint het gedonder weer opnieuw.

  Op het moment dat ik dit bericht schrijf, merk ik dat de borrelende spieren niet aanwezig zijn.

  Kan iemand mij iets gerust stellen? Ik ervaar trouwens geen krachtsverlies en de dokter zag hier ook geen sporen van.

  Met vriendelijke groet,

  Hessler

  Reactie
  #8

  Beter goed voor je lichaam zorgen en lief zijn voor jezelf dan meteen het ergste denken. Je lichaam is niet iets om bang voor te zijn; zou je vriend moeten zijn. Stress bevordert juist allerlei klachten. En misschien hulp vragen bij je  hypochondrie. Benzo's remmen de aanmaak van melatonine en zorgen voor verliezen aan vitaminen en mineralen, wat klachten kan verergeren.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Het zijn toch echt spanningsklachten

  Reactie
  #10

  Hoi Tandor en Carootje,

  Bedankt voor jullie reacties. Inmiddels kan ik weer wat relativeren en ben ik minder bang. Ik merk dat de trillingen nog niet minder worden, maar dit zal wel tijdje nodig hebben. Alle spanning is uiteraard nog niet uit mijn lichaam.

  Ik denk dat het even een goede periode, maar ik hoop dat het de eindfase van deze vreselijke angsten zijn.

  Laatste vraag nog voor Tandor: zelfs de trillingen in mijn tong zijn spanning? Overigens zijn deze volgens mij pas ontstaan nadat ik las dat dit typerend was voor ALS.

  Bedankt!

  Reactie
  #11

  Ja ook dat zijn spanningsklachten die bij hypochondrie passen

  Reactie
  #12

  Bedankt Tandor!

  Reactie
  #13

  Hoi Tandor,

  Ondanks mijn medicatie houden de fasciculaties niet op. Dijbenen, tong écht overal. Ik word er zo enorm bang van. Zijn dit echt puur angst- en stressklachten?

   

  Reactie
  #14

  Trouwens, ik heb ze alleen als ik op de bank zit/lig of op een stoel. Als ik beweeg heb ik ze niet.

  Reactie
  #15

  Ja hoor..

  Reactie
Reageer op: Hypchondrie: Zo nodig oxazepam en ander vraagje.
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief