Hypochondrie?

  • #1

    Hoi, ik wil het hierbij tegen even via hier vragen aangezien ik niet denk dat het nodig is om de arts te bellen (ik denk dat het vooral toch wel echt de angst is) maar ik heb al een flink verleden met hypochondrie. Ik ben daar dan ook al voor in therapie geweest.

    Nu is het zo dat ik afgelopen donderdag ineens voor een paar seconden het gevoel had dat ik ging flauwvallen en waarbij ik ook een zwaar gevoel op mn borst kreeg. Mijn gedachten gingen toen al meteen uit naar een hartaanval. Nu een aantal dagen later heb ik vanochtend ook 2 keer voor een paar seconden het gevoel gehad dat ik weer moest flauwvallen en waarbij ik dan ook weer bang ben dat dat met mijn hart te maken heeft. Ik weet wel dat angst/spanning veel klachten kan geven maar ik heb niet het gevoel dat ik op die momenten veel last had van angst/spanning.

    Is het hiervoor toch slim om de arts te bellen of is het nergens om me zorgen voor te maken?

    Reageer
    #2

    Ook heb ik soms een zwaar gevoel in 1 van mijn armen. Verder is het ook zo dat ik fluoxetine slik, ik weet niet of dat ook invloed erop kan hebben oid.

    Reageer
    #3

    Het klinkt als angst/spanning en hyperventilatie.
    Maar bij twijfel en aanhoudende klachten kun je altijd morgen even de huisarts bellen. Al zou dat voor je eigen geruststelling zijn.

    Reageer
    #4

    Ik merk inderdaad wel als ik soms ademhalingsoefeningen doe, dat ik het niet helemaal volhoud bij het in- en uitademen omdat ik voor mijn gevoel sneller moet ademen dan.

    Reageer
    #5

    Het lijken toch vooral klachten van hyerventileren

    Reageer
    #6

    Bedankt voor het reageren!

    Reageer
Reageer op: Hypochondrie?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief