Hypochondrie

  • #1

    Hallo, ik heb al een tijdje last van een lam gevoel in mijn linkerbeen en linkerarm. Ook voel ik een soort druk achter mijn linkeroog. Daarnaast voelde ik een tijdje lang vaak aan mijn ader boven het linkeroor. Ik had het gevoel dat op deze linkerkant een hogere druk op stond dan op de rechterkant. Ik ging dan mijn hartslag meten aan de hand van deze ader. Hiermee ben ik gestopt, omdat ik weet dat een verkeerde ademhaling kan leiden tot een hogere hartslag.

    Ik maak me hier erg vaak zorgen over, eigenlijk domineert dit mijn dagen.

    Ik heb erg veel last van stress en ga binnenkort naar een psycholoog om hiermee aan de slag te gaan.

    Kan stress een oorzaak zijn van alle bovengenoemde symptonen, of adviseert u om de huisarts hiernaar te laten kijken. Ben afgelopen zomervakantie al bij de huisarts geweest om bloed en hartslag te laten testen.

    Reageer
    #2

    Stress en hyperventilatie kunnen inderdaad dergelijke klachten veroorzaken.

    Reageer
    #3

    In de ochtend heb ik het zweet op de handen staan. Word ook altijd vermoeid wakker? Kan je hier ooit nog vanaf komen? Zo ja, wat moet ik er aan doen?

    Reageer
    #4

    Je kunt daar zeker vanaf komen. Maar er zal dan toch ook gekeken moeten worden om wat aan de stress te doen. Je gaat binnenkort naar een psycholoog, dat is in ieder geval alvast een goede start.

    Reageer
    #5

    Ik herken dit. Ik kreeg door redenen ook angsten die uiteindelijk niet meer reeel waren. Ik ben nu in behandeling, wat mij ook hielp/helpt om ieder geval rustiger te worden zijn de ademhalings oefeningen van dit forum. Het kan wel een lange weg zijn en geef niet snel op want met hulp kun je eruit komen. Ik dacht dat ik het zelf kon, maar dit lukte mij niet dus al een goed teken dat je hulp krijgt, dan komt het allemaal goed.

    Reageer
    #6

    Zijn er ook mensen die willen praten over hypogondrie.ik zou heel graag er met anderen over willen praten om je verhaal kwijt te kunnen

    Reageer
Reageer op: Hypochondrie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief