overgewicht..overgeven..ziek

  • #1

    Hallo allemaal..ik ben een 25 jarige jonge vrouw en heb overgwicht..
    Ik ben 1.67 lang en weeg 84 kg. Ik vind mijzelf niet onzettend dik maar zit toch niet lekker in mijn vel. Van eten word ik misselijk en voel mij erna meteen opgezet en buikpijn. Ik geef dan wel eens over, soms weken achter elkaar 1 tot 3 keer per dag. Ik weet dat het niet goed is voor mij lichaam en dan stop ik ermee maar dan g ik wel meteen op een dieet..crashdieet meestal. Ik denk de hele dag aan dun worden en slik zelfs laxeerpillen om wat ik gegeten heb kwijt te raken. Ik merk dat ik vaak ziek ben en het voornijzelf niet kan verklaren...ik denk dat ok een eetstoornis jeb maar heb geen idee hoe ernstig hey is. Ik ben bang dat ik denk dat jet meevalt omdat je het niet aan mij merkt maar ik zit eigenlijk altijd niet lekker in mijn vel maar voel mij niet onwijs dik...zal ik hulp zoeken of is dat overdreven?

    Reageer
    #2

    Hallo jongedame, het feit dat je hier een bericht plaatst, zegt al genoeg: je twijfelt. Als ik jouw was, zou ik zeker hulp inschakelen. Een goede diëtist(e) kan jou hier mee helpen en steunen. Laxeermiddelen zijn namelijk niet bedoeld om af te vallen. Om gezond af te vallen moet je normaal 3x per dag eten, veel water drinken en lekker bewegen. Doordat jij nu niet gezond eet, gaat je lichaam op reserves teren en daar word je moe en chagrijnig van. Dus, als je weer lekker in je vel wilt gaan zitten, hup, naar een diëtist(e). Hoop dat je laat weten hoe het verder gaat met je.

    Groet Tom.

    Reageer
    #3

    Hallo, volgens de BMI meter van het voedingscentrum (http://www.voedingscentrum.nl/nl/bmi-meter.aspx) ben je veel te zwaar voor je lengte. Neem contact op met je huisarts. Hij weet waar jij moet zijn. Succes.

    Emma

    Reageer
    #4

    Oei, crashdiëten, laxeermiddelen en overgeven. Ja, dat is niet gezond. Ik ben het wel met Tom en Emma eens. Laat je weten hoe het verder gaat met je of misschien heb je nog andere vragen waar we je mee kunnen helpen?

    Groetjes Lana

    Reageer
Reageer op: overgewicht..overgeven..ziek


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief