overgewicht.

 • #1

  Ik heb last van overgewicht. Ik ben al van kleins af aan een fors meisje geweest. Ik probeer iedere keer wel af te vallen maar het lukt gewoon niet. Sporten doe ik wel, kickboksen. Maar ik heb bijna 2 jaar geen sport gedaan. Ik probeer iedere keer sportief te doen door te gaan hardlopen. Dat hou ik maar 2 dagen vol want dan heb ik geen zin meer. Ik wil heel graag afvallen, maar ik zou niet weten hoe. Thuis eten we ook gewoon gezond.

  Reactie
  #2

  Sport je nu wel of sport je nu niet?
  Hoe oud ben je?
  Hoe groet ben je en wat weeg je?

  Reactie
  #3

  Ik sport niet, ik heb een paar lessen gehad maar momenteel niet. Ik begin Dinsdag weer. Ik ben bijna 15. 1.67 lang en 70 kilo.

  Reactie
  #4

  Snoep je veel, of eet je veel vet/calorien?
  als je gewoon normaal eet en genoeg beweegd(ookal sport je niet maar gwn naar school fietsen of lope is al genoeg) dan kun je je afvragwn of er iets anders aan de hand is, misschien een ziekte?

  Reactie
  #5

  Dan heb je toch best wel overgewicht. zo'n 15 kg.
  Je zult toch echt moeten gaan bewegen.
  Gebruik de eetmeter[/url] van het voedingscentrum en kijk eens of je werkelijk wel zo gezond eet als je zelf denkt. Stop in ieder geval met snoepen, snacks en frisdranken.

  Reactie
  #6

  hallo! Ik ben een jongen van 14, mijn lengte is denk ik iets van 1.75 en ik weeg 82 kilo en ik ben best wel dik vind ik. Ik eet meestal wel gezond en ik eet ook niet echt snacks tussendoor. Ik sport zaterdag (en soms ook woensdag), dat is meestal krachttraining voor beenspieren, armspieren etc. maar soms ook conditie. Op school heb ik 3 keer per week gym. Mijn probleem is dat ik niet echt afval. Soms ben ik 80 en dan weer 83 en daarna weer 82, al met al ik schommel dus in mijn gewicht. Nou heb ik 2 vragen, vraag 1 is : Heb ik overgewicht en vraag 2 is : hoe kan ik afvallen zonder dat ik zoveel schommel en hebben jullie nog tips om een beetje een goed gewicht te houden? (En kan het komen dat ik soms wel iets dunner ben maar dat ik niet minder zwaar ben doordat ik veel Mn spieren train?)

   

  Groeten anoniem persoon!

  alvast bedankt voor de hulp!

  Reactie
  #7

  Je hebt inderdaad overgewicht. Toch al snel 10 kg teveel. Je zou naar een diëtiste kunnen gaan om toch eens heel goed naar je voeding te laten kijken. Ga hiervoor naar de huisarts, die kan je doorverwijzen

  Reactie
  #8

  Oke bedankt voor de tip, maar zijn er nog andere dingen die helpen dan gelijk naar een huisarts gaan? Want eigenlijk wil ik eerst proberen het zelf op te lossen en als dat niet lukt ga ik wel naar een diëtist. En is het trouwens gezond dat ik pas na 12 uur (doe ik niet altijd maar wel vaak) of zou ik wel gewoon moeten ontbijten? Want ik hoor wel verschillende dingen over vasten.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Je moet gewoon ontbijten. Alleen goed opletten wat je eet.

  Reactie
  #10

  Oke zal ik doen! Ik ben trouwens ook van plan om naast Mn andere sport te gaan hardlopen binnenkort, denk je dat dat helpt en dat ik dan ook resultaat ga zien daardoor??

  Reactie
  #11

  @Anoniem persoon Ik zou vooral zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft en je minder vet opslaat. Beter dus thee zonder suiker, in plaats van sap of frisdrank. 's Ochtends beter niet direct ontbijten maar de hele ochtend niets eten lijkt me minder verstandig. Wel verstandig is  het om te bewegen voordat je gaat ontbijten, om de vetverbranding te stimuleren. Diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren kunnen meehelpen om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden en de insulinegevoeligheid te verbeteren.

  Reactie
  #12

  Als je ook goed op je voeding let zou dat zeker resultaat moeten geven

  Reactie
Reageer op: overgewicht.
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief