gedachten niet los kunnen laten

  • #1

    Ik heb vaak bepaalde gedachten die ik niet los kan laten. Bijvoorbeeld dat ik op straat bij mensen bedenk op wie ze lijken (als in bekende persoon oid) en nu bijvoorbeeld dat ik bij gevaarlijke voorwerpen bedenk wat er voor iets naars mee kan gebeuren. Ik vind het best wel irritant en opdringerig. Is hier iets aan te doen?

    Reageer
    #2

    Als je bijvoorbeeld alleen over straat loopt, op de bus staat te wachten, of in de rij staat van de kassa is het normaal dat je om je heen gaat kijken en dat er automatisch dingen in je opkomen, bijvoorbeeld 'op wie lijkt deze persoon het meest?' Dat is een soort zelfvermaak. Maar het moet niet dwangmatig worden. Wanneer dit dwangmatig gebeurt kan je bijvoorbeeld wegkijken, en in je hoofd NEE zeggen, en je gedachten ergens anders op zetten. Deze methode werkt bij mij heel goed.

    Ook met de voorwerpen komt bij bekend voor. Je bent echt niet de enige met zulke gedachtengangen. Maar als het je belemmerd in je doen en laten, focus je dan meteen ergens anders op wanneer je in zo'n situatie terecht komt.

    Ik ben geen arts of psygholoog, maar dit is de methode die bij mij het beste werkt.

    Reageer
Reageer op: gedachten niet los kunnen laten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief