Gedachten niet kunnen vergeten

 • #1

  Ik voel me de laatste tijd mentaal erg slecht. Nu is het zo dat ik ongeveer 2 a 3 jaar geleden bang was voor bepaalde ziektes, die gedachten kon ik uiteindelijk niet meer uit mijn hoofd krijgen. Ik ben daar toen toch voor naar de psycholoog geweest en is het weer goed gekomen.

  Nu heb ik sinds ongeveer een week last van alsof ik in een “droom” leef. De huisarts heeft al gezegd dat ik waarschijnlijk last heb van derealisatie. Ik heb hiervoor ook aankomende donderdag een afspraak bij de haptonoom.

  Afgelopen donderdag voelde ik mij erg somber, ik denk door de spanningen van dat het voelde alsof ik in een droom leef. Doordat ik mij somber voelde, ging ik meteen denken aan een depressie wat natuurlijk nog meer negatieve gedachten opwekt. En van depressie ga ik dan weer denken aan selfharm (terwijl ik dat niet wil). Ik kan dus niet geloven dat ik echt depressief zou zijn.

   

  Heeft iemand tips hoe ik van deze gedachtes af kan komen?

  Reageer
  #2
  Reageer
  #3

  Ik heb er alleen niet al langer dan 2 weken last van.

  Reageer
  #4

  Verder denk ik zelf ook dat het een soort van kettingreactie is. Toen ik me namelijk gisteren somber voelde dacht ik meteen aan een depressie wat oversloeg naar selfharm. Ik heb hier zelf dus nog nooit uit mezelf over nagedacht. Maar omdat ik dus zo door ging, krijg ik het nu soort van niet meer uit mn hoofd, die gedachtes.

  Reageer
  #5

  Zoek afleiding. Ga iets doen wat je aandacht vergt..

  Reageer
  #6

  Ik denk dus niet dat ik echt depressief ben. Ik heb nu gewoon de gedachte in mn hoofd van dat selfharm wat me ook somberder maakt.

  Reageer
Reageer op: Gedachten niet kunnen vergeten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief