Is dit een vorm van dwangstoornis/OCD?

  • #1

    Sinds een half jaar lijkt het wel alsof ik smetvrees heb ontwikkeld. En dan met name smetvrees naar het herpes simplex virus toe. Bij ieder minuscuul plekje bij mijn mond of oog schiet ik in de stress en vreselijke paniek dat het herpes is, terwijl ik diep vanbinnen ook wel weet dat dat niet zo is. Ik moet dan ook overdreven vaak mijn handen wassen van mezelf en draag altijd een flesje handsanitizer bij me. Is dit een dwangstoornis?

    Reageer
    #2

    Dat is geen dwangstoornis maar een angststoornis.
    Lees de columns over angst.
    http://www.dokter.nl/nieuws-items/columns/angst

    Reageer
    #3

    Ik loop "pas" een half jaar met deze klachten. Weet u of angstklachten na zo'n korte tijd goed te behandelen zijn? Ik wil er namelijk zo snel mogelijk van af en een afspraak met een therapeut heb ik al staan.

    Reageer
    #4

    Daar kan ik helaas geen antwoord op geven. Dat hangt er vanaf wat de angsten veroorzaakt. Dat is iets waar therapeut achter zal proberen te komen. Maar doorgaans valt het wel mee als je de klachten nog niet zo lang hebt.

    Reageer
    #5

    Dat is fijn om te horen. Ik ga in ieder geval met een open instelling naar de therapeut toe en ik ga me er volledig voor inzetten om deze angst te overwinnen. De angst en stress in de afgelopen 6 maanden was al vreselijk en ik ga dit echt niet de rest van mijn leven laten beheersen.

    De angst kwam echt vrij plotseling opzetten, van de een op de andere dag merkte ik ineens dat ik smetvrees had. In die periode is het vrij stabiel gebleven, soms wat minder tot helemaal geen last van en soms vreselijke stress en angst.

    Ik hoop dat met een positieve instelling en veel inzet ik mijn angsten kan overwinnen, maar ik ga ervan uit van wel.

    Reageer
    #6

    Ik wens je succes!
    Laat als je in behandeling bent nog even weten hoe het gaat.

    Reageer
Reageer op: Is dit een vorm van dwangstoornis/OCD?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief