Steeds kraan controleren als ik wil slapen

 • #1

  Hoi allemaal,

  Vroeger woonde ik samen met een huisgenootje die  ALTIJD wel iets vergat. Zo doende was het ook niet ongewoon dat als ik even ging controleren voor het slapen gaan dat er wel wat aan/open stond.

  Nu zodra ik in bed lig krijg ik altijd een opgejaagd gevoel in mijn buik die mij als het ware dwingt om alles even te controleren. En als ik dit gevoel negeer dan komt het tot zweten toe. Nu controleer ik het vaak 3/4 keer nadat ik bed lig maar ik heb momenten dat het echt nog vaker gebeurd. En dat is super vervelend aangezien ik steeds de trap af moet e.d. Elke controle = weer klaar wakker. Soms als ik dan bijna na 2uur wakker liggen in slaap val komt het gevoel weer terug en controleer ik het weer... Hoe ga ik dit afleren?

  Mediteren/bodyscan/mindfullness en zelfs foto's maken van de keuken werkt niet. Mij is verteld om er een poos echt tegen te vechten en er niet naar de luisteren maar dit resulteerde in een week niet of nauwelijks slaap...

  Ik heb behalve het slapen geen enkel raar probleem. Bij stressvolle dagen is het erger.

  Wie helpt mij... Ben het echt zat. Ik heb het al besproken met een psycholoog maar die neemt het allemaal gek genoeg niet zo serieus. Misschien tijd voor een ander... Ik zit bij een psycholoog vanwege burn-out.

  Groet,

  Een naam

  Reageer
  #2

  Toch is een psycholoog de aangewezen hulp die je hierbij nodig hebt. Het is wel dwangstoornis. Kijk voor een andere psycholoog

  Reageer
Reageer op: Steeds kraan controleren als ik wil slapen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief