Mijn moeder is depresief

  • #1

    Hallo allemaal,

    Ik weet het even allemaal niet meer. Ik ben 21 jaar en woon samen met mijn vader en broertje van 10 nog thuis.

    Mijn moeder is al een paar jaar depresief en dat kan ik ook goed merken. Mijn broertje van 10 heeft gedragsproblemen en is vaak boos en eigenwijs. Dit tot mijn moeder uitschelden en slaan. Hierdoor zegt mijn moeder wel is wat een rot kind of wat een kut kind waar ik bij ben. Ook als mijn broertje niet luisterd vind mijn moeder dit heel vervelend en krijg ik daar een naar gevoel van. Mijn moeder werkt 3 dagen op kantoor daarnaast zorgt ze voor het huishouden en voor ons. Het is vaak niet gezellig omdat mijn broertje erg vaak vervelend is. Vaak zeuren wij over het eten en vind mijn moeder dit ook niet leuk. Wat ik begrijp. Vandaag zag ik dat er een kliekje pasta werd gegeten dus ik zei ik eet wel een broodje. Toen werd mijn moeder boos en ik boos op haar. Ik heb dingen gezegd waar ik spijt van heb. Ook omdat zei al depresief is. Maar mijn moeder zei dat ik al 1 maand alleen maar chagerijnig was. Dit zei ze de vorige keer ook. Nu zei ze er ook nog bij dat ik een arrogante rot kop had. Ik heb het idee dat mijn moeder spijt heeft dat ze ooit kinderen heeft genomen en ons alleen maar irritant vind. Ik weet niet wat ik hier mee aan moet.

    Groetjes

    1. Melissa
    Reageer
    #2

    Hi,

    Lijkt me een situatie die niet wenselijk is inderdaad...

    Krijgt je moeder momenteel hulp voor de depressies die zij heeft? je kunt het gesprek altijd aangaan met je moeder en haar uitleggen dat jij er ook moeite mee hebt om te zien dat ze depressief en je broertje zich zo opstelt tegen haar, maar jij hier niets aan kan doen en uiteraard wel met respect behandelt wilt worden.

    Je kunt altijd een afspraak bij de huisarts inplannen om dit probleem te bespreken, misschien kun je een doorverwijzing krijgen naar de praktijkondersteuner  of een psycholoog en daar de situatie eens voorleggen en op zoek gaan naar een gepaste oplossing. Als jou thuissituatie niet gewenst is en dit zo niet langer verder kan dan denk ik dat je het beste op zoek kunt gaan naar een eigen woonruimte, mogelijk kan de gemeente jou hierbij helpen.

    Sterkte!

    Groetjes

    Reageer
Reageer op: Mijn moeder is depresief


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief