Burn-out? Hyperventilatie? Gespannen

 • #1

  Beste forummers,

  Ik ben Joey en 22 jaar. Ik voel me al 8 jaar somber en ik merk dat ik nergens zin in heb dat ik niks meer hetzelfde ervaar, geen zin om contact te zoeken met mensen. Simpelweg geen levenslust. Ik ben vermoeid. Alleen sinds de afgelopen 7 weken heb ik spontaan klachten. Die klachten begonnen op een maandag avond. Ik wilde gaan slapen, maar werd heel benauwd en werd kortademig. Ik voelde me ook mentaal moe en ik barstte uit huilen uit. Ik had rillingen en soms waren me handen juist weer warm(leek op koorts maar had ik niet). Duizeligheid, misselijkheid, onwerkelijk gevoel, ik voelde me heel down en heel mijn lichaam was aangespannen.  Ik werd heel erg bang, omdat het veel klachten waren en ik niet begreep wat het was. Ik begon op google te zoeken en raakte helemaal ellendig. Ik vond allerlei ernstige ziektes en ik was mezelf helemaal gek aan het maken. Ik heb die week veel moeten janken van de paniek.

   

  Ben ik de afgelopen weken al 3x naar de huisarts geweest voor duidelijkheid. De eerste gaf mij ventolin(voor benauwdheid), maar dat werkt niet. Er was geen lichamelijkoorzaak te vinden verder. De 2e afspraak gaf aan bij mij dat het hyperventilatie klachten zijn, dat daarom die ventolin niet werkt. Ik loop dus inmiddels al 7 weken met benauwdheid, brok in de keel en overslaande hartslag. Ze zei dat ik logopedie kan doen.

   

  De 3e keer ging ik naar de huisarts omdat ik volgens iemand B12, D en schildklier moest testen voordat ik zeker weet of er sprake is van hyperventilatie. Alleen ik slik al langer vitaminen waar ook die inzitten. Mogelijk dat mijn darmen die vitaminen niet goed opnemen aangezien mijn darmen al langer vloeibaar diarree heeft(2 maanden voordat de klachten ontstonden).

   

  Tegelijkertijd denk ik dat er een mogelijkheid is dat ik overspannen ben of iets in die richting. Ik voel me super snel emotioneel en ben snel geïrriteerd. Ik kan weinig verdragen en ben continu gestrest. Ik voel me bijna altijd down en heb veel angsten (sociaal, voor ziektes en voor mijn toekomst). Ik heb vorig jaar mijn jaar op school niet gehaald. Nu moet ik het jaar wel halen door de vakken te herkansen die ik vorig jaar niet gehaald had. Ik stress daar veel over. Ik denk steeds dat ik het niet kan halen.

  Ik heb ook geld problemen, omdat ik teveel geld uitgeef voor kleding. Ja .... een jongen die kledingverslaafd is haha. Ik heb vorige maand 6000 euro uitgegeven aan kleding en schoenen. Me vader moest me een deel voorschieten. Ik kocht het omdat ik mijn verlangen niet tegen kon houden denk ik.

   

  Mijn vraag aan jullie is, weten jullie wat ik kan doen? Herkennen jullie iets? Graag lees ik jullie berichtjes.

   

  Gr. Joey

  Reageer
  #2

  Dat klinkt niet al te best. Hyperventilatie zal zeker een rol spelen, maar ik denk wel dat het goed zou zijn, als je hier toch eens met een psycholoog over gaat praten.

  Reageer

  Burn-out klachten kunnen een grote negatieve impact hebben op het dagelijks leven. Ben je voor jezelf of voor iemand anders op zoek naar een oplossing en heb je niet genoeg aan de antwoorden die je kunt vinden in ons forum? Ook dan helpen wij je graag verder.

  Partner content
  #3

  Ik heb de hyperventilatie test en de angst test ingevuld en ik kwam bij hyperventilatie op 70% uit en angsttest 64% zoiets. Ik weet alleen niet goed wat ik moet aangeven bij de huisarts.

  Reageer
  #4

  Nou ja, wat je moet aangeven is dat je klachten hebt. Vertellen hoe lang je al niet goed in je vel zit en welke klachten er nu bij zijn gekomen...je zegt dat je al 8 jaar niet goed in je vel zit ..waarom heb je niet eerder aan de bel getrokken als ik vragen mag? Natuurlijk kan er een lichamelijk probleem zijn maar je geeft zelfal aan dat het misschien psychisch is. Een vitmine tekort kan wel klachten veroorzaken maar ik denk niet de klachten die jij noemt.Heb zelf een b12 tekort maar ik kan niet zeggen dat ik daar klachten van had. Sterkte ermee

  Reageer
  #5

  Ik heb niet eerder aan de bel getrokken, omdat ik dacht dat het vanzelf wel over zou gaan in eerste instantie. Daarna was het schaamte en niet durven delen aan mensen. Mijn vader weet het dus ook niet. Niemand eigenlijk.

   

  Ik had in de lijst gekeken van B12 en daar stonden wel alle klachten tussen die ik heb, maar ik vermoed dat misschien mijn hyperventilatie klachten zijn verergert door vitaminem tekort of schildklier, maar ik moet de uitkomst nog terug krijgen. Als dat niet het geval is dan zal het wel 100% psychisch zijn denk ik. Het is een lastig iets. Normaal heb ik namelijk niet zo een heftig last van hyperventilatie, alleen overslaande hartslag bijv. Vanwege stress of beetje brok in de keel. Het enige wat ik dan heel erg doe is veel slikken en schrapen als ik gestrest ben, maar meer niet. Nu had ik de eerste week alle klachten tegelijk van bijna heel het lijstje.

  Reageer
  #6

  Even de bloeduitslagen afwachten dan.

  Reageer
  #7

  Je Moet de uitslagen van testen bij de huisarts aangeven...je klachten benoemen.

  Reageer
  #8

  Ik ben nog niet gebeld door de huisarts voor de uitslagen ik weet niet wat dat betekent, misschien wachten ze totdat ik bel. Of er is gewoon niks uit die uitslag gekomen. Ik ga bellen wanneer ik kan.

  Ik heb nu ook griep erbij gekregen. Ik denk aan vanalles wat die klachten veroorzaakt zou kunnen hebben. Waardoor die chronische hyperventilatie klacjte verergert zijn. Dan denk ik weer aan b12 tekort en dan weer aan stress van het gamen van GTA 5. Alleen ik stress niet meer dan normaal dus ik snap dan niet waarom de klachten ineens zo hevig waren. Nu al 8 weken inmiddels. Ik heb nu vooral last van benauwdheid, brok in de keel en overslaande hartslag. De andere klachten had ik vooral alleen de 1e week. Soms heb ik kleine pijntje onverklaarbaar. Dat zouden spieren kunnen zijn. Gister even bij me kaak en vandaag bij mijn arm. Het is maar heel kort. Ik ga weer naar de huisarts, maar ik weet niet wat ik moet gaan doen. Ik werk iedere dag.

  Ik raak zo geirriteerd van de klachten. Ik wil er vanaf. Ik schrijf er al weken over in mijn dagboek. Ik probeer me af te leiden, maar dat kan niet altijd. Het is niet zeker om het volledig psychisch is en dat maakt het zo onzeker. Die onzekerheid is het ergst. Ik spreek wel met lotgenoten van chronische hyperventilatie en ik herken veel al lijkt het alsof sommige meer last hebben van aanvallen inplaats van 8 weken lang aan een stuk door. Daarom dacht ik ook aan een andere oorzaak erbij.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  8 weken aan een stuk door is niet raar bij chronische hyperventilatie en een angststoornis.

  Reageer
  #10

  Uit de bloedtest is gekomen dat ik D tekprt heb. De B12 rn schildklier waren goed. Ik ga nog een keer naar de huisarts omdat ik heel erg hypochondrisch aan het worden ben. Nu ik griep denk ik ook weer meteen dat ik een ontstoken strottenhoofd heb.

  Reageer
  #11

  Hallo.
  Alles wat jij omschrijft heb ik ook. Letterlijk alles. Maar ik ben wel wat jonger (tussen 13 en 16) het begon met een beetje druk op de borst en nu heb ik van alles en nog wat. Ik vermoed dat ik ook hypochondrie (ofzo) heb. Ik zou graag willen weten wat je in de tussentijd hebt gedaan en hoe het nu met je gaat.
  Groetjes mij 🙂
  (Ben trouwens een meisje voor als je dat wou weten)

  Reageer
  #12

  Heey anoniem,

  Wat vervelend dat je dezelfde klachten hebt. Ik ben nog steeds opzoek naar antwoorden of oplossingen. De huisarts gaf me een doorverwijzing voor logopedist op mijn keelspieren te laten ontspannen. Al denk ik dat het niet genoeg is. Ik ga ook nog over 3 maanden mijn B12 nogmaals checken aangezien de klachten daar ook heel erg mee overeen komen. Dat is voor jou dus ook een tip. Ga desnoods naar de B12 besloten groep op facebook. Huisartsen doen er soms best moeilijk over maar het is een feit dat b12 klachten kan geven zoala chronische hyperventilatie. Ik twijfel dus heel erg tussen die 2. Het is me ook niet duidelijk waar hyperventilatie op gebaseerd is, maar ik adem zo 10x of 12 x per minuut. Dat is mogelijk wel teveel en dat kan ook een teken zijn hyperventilatie. Dat kan je ook bij jezelf even checken.

  Ik heb nog steeds 7 weken later last van die klachten. Ook al ben ik rustig lijkt het wel in me te zitten pfff. Ja hypochondrie maakt het alleen maar erger dan word je heel angstig enzo en dan ga je er obessief mee bezig zijn wat ik dus ook doe nu.

  Reageer
  #13

  Hallo,
  Ik heb een tijdje geleden ook bloed geprikt omdat ik niet alles vertrouwde en alles was goed zei de dokter. Maar ik zal wel even die groep bekijken 🙂 ik vind het trouwens wel fijn ofzo dat ik weet dat ik niet de enige ben die dit heeft. Heb jij ook last van hoofdpijn of een soort druk in je voorhoofd? Ik wel sinds een paar dagen en ik word er helemaal gek van.
  Groetjes mij 🙂

  Reageer
  #14

  ik zal trouwens ook even mijn ademhaling tellen per minuut.

  Reageer
  #15

  Je moet NIET je ademhaling gaan tellen. Nergens goed voor . Dat geeft alleen maar stress en meer klachten

  Reageer
Reageer op: Burn-out? Hyperventilatie? Gespannen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief