• #1

  Mag een man van 2 m lengte en een gewicht van ongeveer 100 kg 1800 mg lithium per dag nemen zonder gevaar op intoxicatie?

  Reageer
  #2

  De voorschrijvend arts zal toch wel weten wat hij/zij voorschrijft.
  Hangt dan ook nog af van de vorm en lijftijd. Er zijn er namelijk 2.
  Lithiumcarbonaat en Lithiumcitraat.

  Reageer
  #3

  Er is 1600 mg lithiumcarbonaat voorgeschreven maar de cliënt blijft onstabiel, spiegel is 0,7. Psychiater wil niet verhogen terwijl eigenlijk een spiegel van 0,8 nodig is. Ik vroeg mij af of het kwaad zou kunnen als hij de dagelijkse dosis zou ophogen naar 1800 mg.

  Reageer
  #4

  Dat is dan toch een vraag voor de psychiater. En dit medicijn zelfstandig ophogen is gevaarlijk. En dan is het ook nog maar de vraag of een verdere ophoging dan wel gaat werken.

  Reageer
  #5

  Wellicht denken aan co-medicatie ter stabilisatie?

  Reageer
  #6

  @Francis

  Graag wil ik opmerken dat ik het persoonlijk onverantwoord vind dat jij als zorgverlener (dat maak ik tenminste uit je bericht op,aangezien je over een cliënt schrijft) op een forum vraagt of je dergelijke medicatie kunt ophogen.
  Zoiets overleg je toch echt met een behandelend arts of psychiater, niet op een forum waar geen artsen zijn.
  Dat zou je zelf eigenlijk ook moeten weten....

  Reageer
  #7

  @Suzan: Ik ben geen zorgverlener maar een bezorgde moeder van een zoon met bi polaire stoornis. Ik stel slechts vragen op dit forum.

  Reageer
  #8

  "Er is 1600 mg lithiumcarbonaat voorgeschreven maar de cliënt blijft onstabiel, spiegel is 0,7. Psychiater wil niet verhogen terwijl eigenlijk een spiegel van 0,8 nodig is."

  Deze omschrijving was dan iets ongelukkig. Het zette mij namelijk ook aan het denken.

  Maar ik snap dat je bezorgd bent. Echter zul hierover dan toch het gesprek met de psychiater aan moeten gaan. Maar 1600 is al een zeer hoge dosering. De aanbevolen max dosering ligt bij 1200. Dus ik kan me wel voorstellen dat de psychiater niet in is voor een verdere verhoging.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Bedankt voor de reactie. Ondertussen is co medicatie gestart.

  Beste wensen voor het nieuwe jaar.

  Reageer
Reageer op: Lithium
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief