Hoe kan ik het beste oogcontact maken [PDD-NOS]

  • #1

    Hallo,

    Ik ben Jeffrey en ben al weer bijna 16 jaar oud.
    Op m'n 8e geloof ik is er bij mij, hoe moeilijk ik dat ook vond, PDD-NOS vastgesteld. Ik wilde het altijd ontkennen en heb het altijd als negatief beschouwd.
    Ik moet wel zeggen dat ik het maar heel erg ''lichtjes'' heb. Zo kan ik bijvoorbeeld wel met nieuwe ''jongelui'' uit m'n klas opschieten. Maar wat ik erg moeilijk vind is oogcontact maken en een gesprek beginnen met iemand.

    Mijn hobby is zowat alles met treinen. Ik wil later (Over een paar jaar zelfs al) heel erg graag Treinmachinist worden. Een paar dagen geleden ben ik met een Blokker-Dagkaartje door heel Nederland gereisd wat ik geweldig vond. Maar wat ik dan eens heel graag zou willen is gewoon een gesprekje beginnen met een Treinmachinist. Zoiets vind ik erg moeilijk. Want hoe begin je zoiets en Wil die man eigenlijk wel een gesprek met mij? En wat zal die man wel niet allemaal denken als ik met wil praten? Dat soort dingen dwarrelen door mijn hoofd. (Niet dat ik daar gek van word ofzo (of dat ik even ''out'' ga) maar ik vind het toch wel vervelend). En als ik een gesprek met hem heb, hoe houd ik dan oogcontact.

    Dit was even een voorbeeldje. Maar ook in het alledaagse leven vind ik het erg moeilijk om oogcontact te maken. Zelfs met mijn beste vriend/vriendin hou ik het maar 1-2 sec uit om oogcontact te houden. Daarna wil ik het liefst dat contact zo snel mogelijk verbreken. (Nu zeg ik dit wel, maar ik zou het eigenlijk helemaal het liefst NIET willen). Maar toch gebeurt het automatisch.

    M'n grootste angst met het houden van oogcontact is eigenlijk: ''Wat denkt hij/zij nu over mij?''. En dit denk ik al helemaal als er een stilte komt.

    Ik zou het geweldig vinden als ik een paar tips kreeg die ik kon toepassen en kon trainen waardoor ik over een jaar een Treinmachinist gewoon aanspreek en een babbletje maak ๐Ÿ˜‰

    Hopelijk kunnen jullie me die tips geven.

    Alvast Hartelijk Bedankt

    Groeten
    Jeffrey

    Reageer
    #2

    O ja, Nog een kleine toevoeging : Bij mijn ouders en broer en zus kan ik eigenlijk zonder enige moeite oogcontact maken en dat ook behouden. (Bij m'n vader wel iets makkelijker dan bij m'n moeder, maar toch).

    Hoe komt dat toch?

    Bedankt
    Groeten
    Jeffrey

    Reageer
    #3

    Hai, ik heb geen ervaring met PDD-NOS maar misschien dat een cursus assertiviteit jou op weg kan helpen?

    Groet, Emma

    Reageer
    #4

    Assertiviteit is een verzamelbegrip dat gebruikt wordt in de sociale psychologie. Het betreft de omgang met andere mensen in relaties, werk, scholing en andere sociale situaties.

    Lees verder/Bron:
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Assertiviteit

    Reageer
    #5

    Assertieve mensen doen het laatste. Ze komen op voor zichzelf, geven hun mening of uiten hun gevoel zonder zich schuldig, beschaamd of onzeker te voelen. Een cursus assertiviteit voor wie beter wil leren opkomen voor zichzelf.

    Lees meer:
    http://www.leren.nl/cursus/sociale-vaardigheden/assertiviteit/

    Reageer
Reageer op: Hoe kan ik het beste oogcontact maken [PDD-NOS]


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief