Soort verslaving aan diarree remmers

  • #1

    Hallo,

    Graag zou ik willen weten of er meerdere mensen last hiervan hebben en evt tips.

    Ongeveer 4 jaar geleden had ik paar keer een keelontsteking en hiervoor kreeg ik dan antibiotica. Sindsdien heb ik PDS gekregen waarschijnlijk dus door de antibiotica. Het was heel vervelend want je hebt geen controle meer over je darmen.. Ongeveer een jaar later heb ik voedselvergiftiging gekregen en sindsdien is het verergerd.. 9 vd 10 x heb ik dunne ontlasting en heb ik daardoor angststoornis gekregen. Ik durfte eerst nergens meer naar toe behalve mijn werk en snel naar een winkel.. Tegenwoordig durf ik wel veel meer maar dan MOET ik persee een remmer nemen anders durf ik niet naar een andere stad of afspraken. Ga ook niet meer op vakantie en ben heel erg beperkt. Met die remmers was het te doen maar nu na 2/3 jaar merk ik dat mijn lichaam de remmers niet goed meer kan handelen want ik neem 2 per week en dan kan ik 2/3 dagen afspraken plannen en dagjes weg gaan. Merk dat ik nu hele lage weerstand heb en heb zo'n gevoel dat het door de remmers komt. Veel vaker emotioneel en geïrriteerd.. Ik durf alleen echt niet zonder remmers iets te ondernemen.. Werken buiten mijn stad om durf ik ook niet. Durf niet met openbaar vervoer of lange afstanden, ik vermijd druktes want ik krijg anders een paniek aanval. Ik ben nog zo jong (23) en ik wil zo graag "herstellen" heb al aan hypnotherapie gedaan en nu bij een psycholoog maar het helpt niet echt.

    Graag hoor ik van anderen of ze dit ook ervaren en/of tips.

    Groetjes,
    Lisa

    Reageer
    #2

    Hallo Lisa,

    Ik herken je angst volledig!! Ik heb precies hetzelfde en de pijn die er ook nog eens bij komt kijken is hels. Ik ben trouwens ook nog eens bijna even oud 21. Nou slik ik geen diareeremmers maar ik snap wel dat dat je houvast geeft. Nadeel is dat je hier waarschijnlijk alleen maar zieker van word. Heb je al een keer in een vakantie of iets geprobeerd te stoppen dat je niet weg hoeft maar weer even ervaart hoe het is zonder de medicatie?
    Verder kun je ook dingen eten die het een beetje stoppen dan heb je een natuurlijke buikloopremmer bijv, wit brood, banaan etc.
    Artsen lijken niks met deze ansgt te kunnen zegt mijn ervaring maar wat ze doen zal wel kloppen en je zal zien hoe ontzettend sterk je eigenlijk zelf bent!

    Liefs

    Reageer
    #3

    Hallo Anoniem,

    Wat een lief bericht. Vervelend dat jij je er ook in herkent. Het is inderdaad een vervelende aandoening. Je voelt je er heel machteloos in. Het klopt dat de remmers slecht zijn. Ik gebruik ze nu al een paar jaar zodat ik durf weg te gaan, zonder ga ik nergens naartoe. Ik merk nu wel dat ik steeds meer last krijg van maagzuur zodra mijn remmers zijn uitgewerkt en dat beangstigd mij nog meer, omdat ik dan denk dat ik moet overgeven. Het is zo'n vervelend dilemma. Niemand kan je hier uit slepen. Het duurt ook allemaal zolang bij de psychologen om een afspraak te krijgen etc. Ik hoop dat er een keer een daadwerkelijke goede behandeling komt voor mensen zoals wij. Dit is heel vervelend.

    Heel veel sterkte!
    Liefs

    Reageer
    #4

    Hoi Lisa!
    Dit komt mij helaas heel bekend voor. Ik ben nu een aantal jaar verslaafd aan diarreeremmers en kan ook niet meer zonder.
    Nu heb ik ook zeker het idee dat mijn darmen hierdoor anders door zijn gaan werken.
    Het idee dat je ergens naar de toilet moet, raak ik al in paniek. Over een aantal maanden willen vriendinnen samen op vakantie, ik zou heel graag willen maar het naar de toilet gaan geeft zo veel stress.
    Heb gaat dit inmiddels bij jou?
    Ik hoop op een reactie.

    Reageer
    #5

    Ik herken het zeker hier gaan doze remmers weg als ik moet werken 3 voir slapen en 3 ochtend. Dan veilig.tot darme weer wenne aan doserimg me leven draait om darmen.elende uiteten 3 remmers anders kan het niet. Dus leef met je mee

    Reageer
Reageer op: Soort verslaving aan diarree remmers


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief