Hyperventilatie

  • #1

    Hoi,

    Ik heb nu al 1 week last van hyperventilatie, nu heb ik het idee dat ik "normaal" adem haal maar ik blijf benauwd en kortademig, ik zoek soms naar adem, dit maakt me angstig.. is dit normaal?

    Reageer
    #2

    Je hoeft zelf niet altijd in de gaten te hebben dat je hyperventileert en gezien de klachten ga ik er vanuit dat je dus nog steeds hyperventileert.

    Doe eens de test op
    https://www.zorgprofessionaljohn.com/hyperventilatie-test/

    Reageer
    #3

    Moet ik dan alleen de score van vaak meerekenen?

    Reageer
    #4

    Kun je echt de hele dag door hyperventileren?

    Kan het door hoesten komen dat je nog meer verkeerd adem haalt?

    Reageer
    #5

    Ja dat kan. Er is een chronische vorm en daar kun je 24/7 last van hebben
    Hoesten kan daar idd ook invloed op hebben

    Reageer
    #6

    Hyperventilatie kan inderdaad de hele dag (en nacht!), dus eigenlijk 24 uur per dag zo zijn. Het is dan chronische hyperventilatie geworden.

    Het is echt de moeite waard om daar wat aan te doen als je dat hebt, want het verslechtert je gezondheidstoestand op allerlei vlakken, zoals b.v. allergieën, darmproblemen, duizeligheid en zo is er een hele lijst.

    Het vervelende van chronische hyperventilatie is ook dat het langzaam aan steeds erger wordt.

    Ik heb zelf hele goede ervaringen met de Buteyko methode. Deze techniek leer je bij een erkend Buteyko therapeut en is eigenlijk niet uit jezelf aan te leren of op te pakken. Je hebt er een serieuze dosis doorzettingsvermogen voor nodig, echt waar (geloof me!), maar het is het meer dan waard. Het was mijn laatste hoop na heel veel andere behandelingen.

    Enkele jaren geleden had ik chronische hyperventilatie. Een klein beetje inspanning kon bijna niet meer, ik werd zwart voor ogen, duizelig, en mijn ademhaling ging helemaal 'verkeerd'. Door te leren hoe ademhaling werkt, en de techniek van Buteyko onder de knie te krijgen, heb ik hierin een enorme verbetering meegemaakt.

    Ik zoek soms wat betreft ademhaling de grenzen weer op, en dat geeft een kick. Helemaal weg is de hyperventilatie niet, maar het is nu niet meer iets waar ik last van heb, maar meer iets dat soms de kop opsteekt, en dan denk ik: "ah ja, daar is 'ie weer, zo was het vroeger continue".

    Reageer
    #7

    Misschien een gekke vraag.

    Maar kan hyperventilatie ook invloed hebben op je nieren?

    Reageer
    #8

    Zo specifiek durf ik dat niet te zeggen, maar ik weet uit eigen ervaring wel dat chronische hyperventilatie leidt tot verstoring van de balans tussen koolzuurgas (CO2) en zuurstof in je lichaam, en dat je daar heel onverwachte klachten van kan krijgen. Klachten die je eigenlijk helemaal niet met ademhaling zou associëren.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Hyperventilatie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief