Angst, in een waas leven, visual snow, depressie

 • #1

  Ik heb de laatste tijd last van klachten, nu misschien 4 maand. Heb hiervoor nooit ergens last van gehad. Wel heb ik een erg stressvolle situatie achter de rug(net vader geworden en verloofd en mijn verloofde is vreemdgegaan). Heb ook veel meegemaakt qua drugsgebruik, slechte situaties thuis, etc
  Ook rook ik veel, en sta er erg bij bepaald hoe slecht dit voor me is. Ben altijd benauwd, voel me veel licht in m'n hoofd, lijkt alsof ik in een waas leef, depressieve gedachten, etc.

  Ik heb nu misschien al wel 30 stoppogingen van roken achter de rug maar keer op keer mislukt het en daardoor voel ik me ook weer neerslachtig. Ook heb ik last van een tv ruis zien in mijn zicht beeld, wat ook weer voor angst zorgt. Heb dit uitgezocht en het blijkt visual snow syndrome te zijn. Iets wat vrij onbekend is dus daar kan ik ook niks aan doen, wat ook weer voor angst zorgt. Al deze angsten zorgen ervoor dat ik tegen mijn school en werk opkijk, en alle andere dingen die ik normaal gewoon kon doen.

  Heb elke dag last van licht in mijn hoofd zijn. Weet niet zeker of dit door het roken komt. dit brengt veel angst met zich mee en vaak zie ik het niet meer zitten en voelt het alsof het nooit meer goed komt. Ik sport en eet verder gezond.

  Ik hoop dat dit op een dag ophoud, heb in het verleden nooit last gehad van dit soort klachten. Ook gebruik ik al een lange tijd geen drugs meer. Kan het roken voor al deze klachten zorgen? Ik hoop dat iemand hier een andwoord op heeft!

  Soms voel ik me een dag wat beter alleen dat houd ik nooit lang vol. Verder is mijn thuissituatie verbeterd alleen de nieuwe situatie met mijn ex en kind brengt veel stress met zich mee. Ze zit inmiddels in een relatie met die vent en het lijkt nooit meer goed te komen.

  Iemand tips? En 1 van jullie idee of ik me ooit nog weer jong en vitaal ga voelen? Ik voel me namelijk erg futloos en energieloos. Ik ben nu 18 jaar, alleen heb 't gevoel dat ik van binnen 80 jaar ben. Iemand tips?

  Mvg

  Reageer
  #2

  Bespreek het eens met je huisarts, wellicht heb je idd een depressie

  Reageer

  Leven met angst kan je dagelijks leven nogal belemmeren. Ben je voor jezelf of voor iemand anders op zoek naar een oplossing en heb je niet genoeg aan de antwoorden die je kunt vinden in ons forum? Ook in dat geval helpen wij je graag verder.

  Angstklachten? Test ze zelf!TEST JEZELF
  Partner content
  #3

  Het kan 'gewoon' stress zijn maar let ook op de lichamelijke oorzaken!

  Ik heb achteraf trombose in het brein gehad. Niet dat jij zoiets hoeft te hebben, maar roken en stress (risicofactor) en duizeligheid kan bv ook op hart en vaten wijzen.

  Wel erg veel sterkte met deze rot tijd

  Reageer
  #4

  Ik heb idd afentoe ook last van hartkloppingen, vooral na het roken. Ook ben ik erg kortademig. In een sigaret zit ook veel koolmonoxide dus misschien heb ik ook gewoon te weinig zuurstof.. En nicotine doet ook veel met je psyche dus ik probeer nog maar is te stoppen. Zelf denk ik dat het een samenhang van alles bij elkaar dat het teveel word. Tenminste dat vertel ik mezelf graag. Alleen de weg om te stoppen met roken brengt ook weer veel stress mee en dat maakt me ook weer bang.. Ik hoop er indd snel uit te komen! 

  Reageer
  #5

  Ik denk even met je mee.

  Er is een medicijn dat werkt voor stoppen met roken, depressie en adhd. Het heet Welbutrin, stofnaam Bupropion.

  Misschien is dit iets voor je. Het werkt op dopamine, dus naast dat het helpt stoppen met roken voel je je er ook beter door en meer gefocused. Misschien maakt dit het makkelijker voor je. Bij sommige mensen zorgt het voor slaapproblemen en afvallen trouwens.

  zomaar een idee.

  Reageer
Reageer op: Angst, in een waas leven, visual snow, depressie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief