Moeheid

  • #1

    Beste,
    ik ben een meid van 22 jaar en slik nu sinds november Fluoxetine 40mg.
    Wat ik merk is dat ik sinds januari/februari echt periodes heb dat ik zo vermoeid ben. Terwijl ik elke nacht genoeg slaap. Dan word ik wakker en kom ik moeilijk uit bed. Het liefst wil ik dan ook gewoon in bed blijven liggen. heb dan ook nergens zin in. En gaap de hele dag door. Ik volg therapie voor mijn hypochondrie en borderline maar heb t gevoel dat ik ook tegen een depressie aan kamp. Heb een weekje terug mijn bloed laten trekken en alles was in orde. Dus geen medische reden voor de vermoeidheid. Kan dit eventueel door de stress of antidepressiva zijn??
    Nog een vraag : ik ben gisteren mijn ad vergeten te nemen en merk dat ik vandaag wat duizeliger ben en sneller warm heb en zweet. Kan dit omdat ik mijn ad 1 dag vergeten ben?

    Mvg Bang meisje (Julie)

    Reageer
    #2

    dat zou van de vergeten pil kunnen zijn

    Reageer
    #3

    Hi,

    Volgens mij is de halfwaardetijd van fluoxetine een stuk hoger als bij andere antidepressiva, hierdoor zou die vergeten pil geen ramp moeten zijn. Ik denk dat dit bijna iedereen wel eens is overkomen, we blijven immers mensen en geen machines.

    Het is niet de bedoeling dat je iedere dag zo vermoeid bent en je bed niet uit kunt komen natuurlijk! voel je je wel beter zodra je dan wel je bed uit bent en iets gaat ondernemen?

    De medicatie kan je een wat 'traag' gevoel geven, maar zodra je daadwerkelijk iets gaat ondernemen zou dit wel over moeten zijn. Stel je hebt een depressie dan zou de Fluoxetine dit ook aan moeten pakken, uiteindelijk is het natuurlijk een antidepressiva. Heb je momenteel veel 'last' van je hypochondrie en borderline? daarnaast zou ik overleggen met je arts want misschien kunnen jullie de dosering wijzigen of overstappen op een ander type antidepressiva om te kijken of het dan beter gaat met de klachten. Ik zou je vermoeden met betrekking tot de depressie ook bespreken met je arts/psycholoog, het is goed als zij hier van weten zodat zij de juiste hulp kunnen bieden. Ik neem aan dat je momenteel bij een psycholoog in behandeling bent? zodra dit niet het geval is zou ik naar de huisarts gaan en vragen om een doorverwijzing

    Heel erg veel succes!

     

    Reageer
Reageer op: Moeheid


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief