Ergere angst

  • #1

    Hallo,

    Ook ik heb een geschiedenis van paniekaanvallen en dagelijkse angst, ik ben daar in behandeling voor geweest in het verleden en daar ben ik begin dit jaar mee gestopt omdat het "genezen leek". Nu is inmiddels de paniek steeds vaker terug en heviger dan eerst. Met een scherpe pijn midden op de borst, op mijn rug en erg trillerig vooral als ik trappen op of afloop dan wordt ik ook misselijk, duizelig en mijn hartslag gaat omhoog. Als ik ga zitten zakt het heel langzaam.

    Ik ben 21 en voor de rest altijd gezond verklaard bij de dokter ongeveer 1.5 jaar geleden. Ik heb in het verleden wel eens de ambulance gebeld omdat ik dacht dat er wat aan de hand was. Nu doe ik dat niet meer omdat ik het wel nog in de hand heb maar ik maak me toch extreme zorgen over mijn gezond, het voelt zo anders dan normaal.

    Reageer
    #2

    Ik schaam me om elk jaar naar de dokter te gaan omdat ik steeds denk dat ik iets ergs heb.

    Reageer
    #3

    ga dan toch eens naar de huisarts en vraag een verwijzing voor de psycholoog.

    Reageer
    #4

    Hallo,

    Je moet je eigen zeker niet schamen om naar de dokter te gaan.

    Ik heb ongeveer een jaar geleden een paniekaanval gekregen en wist niet wat me op dat moment overkwam. De paniekaanvallen kwamen steeds vaker en daardoor heb ik op een gegeven moment een angstoornis ontwikkeld die hypochondrie heet.Bij elk pijntje in mijn lichaam dacht ik dat ik ziek was of erger ik had kanker.ik ging steeds meer op her internet kijken wat er met mijn aan de hand was.en natuurlijk de uitslag was altijd negatief. Ik ging steeds slechter in mijn vel zitten en durfde op een gegeven moment zelfs niet meer naar mijn werk of naar buiten..ik wist dat het zo niet langer door kon gaan en er nu echt iets aan moest gaan gebeuren. Ik ben toen naar de huis arts gegaan en die heeft me toen medicijnen voorgeschreven die de angstoornis moet gaan onderdrukken. NOU DAT HEB IK GEWETEN..zo als ieder medicijnen kunnen er bijwerkingen optreden zo ook bij deze..Normaal niet heel erg maar als u een een angstoornis hebt dan maakt het allemaal nog veel erger..bijna de hele dag door paniek naar paniek..dat ging dus niet werken.maar weer terug naar de huisarts..Toen met spoed doorverwezen naar de GGZ nou daar houden ze zich aan een voorgeschreven prodecol maar luisteren naar wat ik te vertellen had Ho maar pfffff.Voor mij zat ik daar niet op mijn plek..weer terug naar de huis arts inmiddels 6 weken verder..Toen een verwijzing gekregen naar een psycholoog nou was benieuwd. .ondertussen ook oxaspam 3 x daags 5 mg voorgeschreven gekregen ,die goed werkt naar een uurtje vlakte de gedachte wat af..Op naar de psycholoog had er weinig vertrouwen in maar goed ik moest iets..nou om een lang verhaal niet nog langer te maken hhihi. Ik ben nu 1 jaar verder ik heb mijn hypochondrie overwonnen geen paniekaanvallen meer kan weer normaal functioneren en zie het leven weer zitten..tuurlijk heb ik soms nog wel eens een dag dat ik me minder voel maar dan neem ik in tabletje 5mg oxaspam en dan is het weer goed..Ik zal altijd als ik iets voel in mijn lichaam denken van zou het dan toch niet maar ik heb er geleerd om er mee om te gaan en nu weet ik ook wat ik wel en  niet moet doen...Dus bij deze schaam je niet. .zoek  hulp en geef niet op .blijf doorgaan want het komt uiteindelijk allemaal weer goed..Blijven doorvechten..Heel veel s6 en zet hem op!

    Reageer
Reageer op: Ergere angst


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief