Moeite met praten en begrijpen van mensen

  • #1

    Hallo

    Hallo,

    Ik ben een meisje van 15, en ik heb voor mijn gevoel veel moeite met praten, ik weet bijvoorbeeld wat ik aan iemand wil vragen, maar ik vraag het nooit zoals het moet ik vraag iets heel aparts waar de zin niet is van klopt en maak dan ook niet is de zin af. Ik probeer daarom ook gesprekken te vermijden omdat ik niet alleen niet goed kan praten maar ik begrijp mensen ook heel slecht. Als iemand iets vraagt begrijpen mijn vriendinnen bijvoorbeeld hem/haar wel maar ik begrijp het niet. Ook geef ik domme antwoorden op vragen en reacties van mensen. Laterna denk ik wel van wat een dom antwoord.

    Weet iemand wat dit is?

    Ik wil er wel bijzeggen dat ik op mijn 10de, 6 weken lang niet naar school ben geweest omdat ik ernstige hoofdpijn had, maar ben nooit naar de dokter geweest, de hoofdpijn kwam echt ineens en was constant en na 6 weken daalde het een beetje af, daarna had ik wel wat problemen met mijn stem want die werkte soms niet. Maar daar heb ik al jaren geen last mee van gehad.

    Verder heb ik geen problemen met het communiceren via een brief of wat dan ook dus ik heb geen problemen met schrijven.

    Weet iemand wat dit is?

    Bedankt, zilatan

    Reageer
    #2

    [quote]6 weken lang niet naar school ben geweest omdat ik ernstige hoofdpijn had, maar ben nooit naar de dokter geweest,[/quote] Dit was toch iets waar je mee naar de dokter had gaan........

    Ga nu in ieder geval wel naar je huisarts en bespreek de klachten met je huisarts.

    Reageer
    #3

    Het kan door onzekerheden komen en door slechte social skills. Ik was vroeger ook zo maar door veel te oefenen en initiatief te nemen heb ik er veel minder last van.

    Reageer
    #4

    Kan indd onzekerheid zijn, of social angstig, je zou misschien trainig kunnen volgen ervoor.

    Reageer
Reageer op: Moeite met praten en begrijpen van mensen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief