Mensenhaat en samenwonen

  • #1

    Hoe hou ik mezelf overeind als ik mensen afschuwelijk vind, maar ik door financiële redenen gedwongen word om samen te wonen?

    Ik ben 23 en vanaf de dag dat ik geboren ben is mijn leven een hel, ik ben me hele leven gedwongen om naar school te gaan waar ik elke dag gepest werd en de leraren er weigerde wat aan te doen, terwijl ik elke keer wel aangaf wat er speelde. Ik wil niks meer met mensen te maken hebben, de grootste fout die ik gemaakt heb is denken te kunnen rekenen op mensen. En psychologen zien alleen maar geld in mijn problemen, vinden het gek als dat ik mensen haat als jullie mij compleet verstompen en verwaarlozen. Het enige doel van een psycholoog is je te laten confirmeren aan deze hatelijke maatschappij.

    Een huurwoningen in de sociale huur is onmogelijk met de wachttijden van 10 jaar. Bij mijn ouders wonen is vreselijk en op kamers zal veel vreselijker zijn... sinds ik dan opgescheept zit met jonge mensen waar de kans groot van is dat dit weer smerige egoïstische kinderen zijn die expres niks doen en al het schoonmaakwerk aan jou over laten. Dit heb ik al eerder geprobeerd en verder kan ik mensen gewoon niet meer uit staan. Ik wil alleen maar alleen zijn, maar nergens waar ik ben zijn geen mensen. Zelfs al zouden ze dat wel doen is het na mijn jeugd enorm zwaar om met mensen samen te wonen.

    Gedwongen zijn om samen te wonen is geestelijk zo belemmerend dat het enigste wat ik kan bedenken is zelfmoord, maar daar heb ik de ballen niet voor en ik wil uberhaubt niet dood. Wat ik wel wil is een mogelijkheid om zelfstandig te zijn, maar dat gaat moeilijk in deze maatschappij van uitbuiters. Het liefst verstop ik me ergens diep in een bos, want dan hoef ik te werken als slaaf voor de mensen die ik haat, maar als ik dat doe komt de politie me vanzelf uit me zelfgebouwde bungalow knuppelen. Het punt dat ik wil maken is dat je de maatschappij niet kan ontsnappen.

    Dit maakt me zwaar depressief en vooral zeer apathisch, op deze manier kan ik nooit werk behouden waar ik genoeg mee verdien om te huren in de vrije sector. Ik ben heel capabel in IT werk, heb mezelf zo een jaar buiten huis overeind weten te houden, maar met de huur in de vrije sector was ik alweer gedwongen om een huis te delen met een huisgenoot die zich totaal niet kon interesseren in het huis verzorgen of mij. Maarja... dit ben ik inmiddels wel gewend van mensen, mensen zijn vals en vooral egoistisch.

    Isolatie en mensenhaat is onontkoombaar en zal nooit veranderen(geen cognitieve gedragstherapie zal dit oplossen), verder probeer ik vriendelijk en gul te blijven, hoe onbelonend het ook is ik laat jullie mijn goede wil niet verkrachten.
    Ik hoop dat jullie advies hebben over hoe ik wel op een stabiele manier zelfstandig kan wonen, geen antikraak dus... want dit gaat ten kosten van mijn gezondheid.

    Gegroet,
    Een kluizenaar

    Reageer
    #2

    Beste kluizenaar,

    Je verhaal ontroert me. En ik begrijp je. Het leven valt af en toe niet mee op deze planeet.... En toch... Onderzoek je mensenhaat eens heel erg diep en voel hoeveel liefde daar eigenlijk in zit. Je bent gevoelig genoeg om me te kunnen begrijpen. Dat is een begin....

    Met heel hartelijke groet,

    Dick Berts

    Reageer
    #3

    Het is jammer dat ik dit nu pas lees. Ik kan hier goed over meepraten...

    Reageer
    #4

    Ben heel benieuwd hoe het met je gaat...

    Reageer
    #5

    Wat herken ik een boel in je verhaal. Ik ben ook op zoek gegaan of ik niet lijdt onder mensenhaat aangezien mensen altijd maar barbaars denken en nooit jouw standpunt willen inzien. Zeker naar aanleiding van wat met de MH17 is gebeurd, de Tsunami in 2004 etc. grappen en respectloze manieren en meningen over gaan. Gatverdamme, was ik maar niet geboren op deze smerige aardkloot vol met oorlog en verderf. N iemand schijnt te begrijpen dat geweld zinloos is, ook zinvol geweld want als zinloos geweld niet voorkomt, hoeft zinvol geweld ook niet te bestaan.

    Ook kun je altijd bij je "vrienden" terecht, als je iets dwarszit behalve als je op een goed moment toch iets sentimenteels of verdrietigs te hebben, hebben mensen ineens geen tijd en zijn mensen van elkaar vervreemd in deze achterlijke computer tijdperk want dat ene pingeltje is toch belangrijker dan je geliefde of een vriend. Nee, dan heeft niemand tijd voor je (Lees: Geen zin in je).
    Échte vrienden dus :/

    Ik flikker ze keihard steeds meer en meer de deur voor hun neus dicht, omdat ik ook niemand meer vertrouw. Ook ik ben vroeger gepest geweest op school en op internaten, en ik weet hoe het voelt om als gepest iemand geprovoceerd door leeftijdsgenoten en ook genegeerd te voelen en ook te worden door begeleiders. Tuurlijk heb jij altijd alles verkeer dgedaan als je daarom uit onmacht weer eens een ruit vernielde. Stelletje leugenaars, achteraf jou dingen wijsmaken die je nooit gedaan hebt. Wat ene gelul.

    Nee, laat de wereld maar schijt hebben aan elkaar, ik vermoed dat ik heel dicht tegen mensenhaat aan zit, ondanks ik net zoals de starter heel veel liefde geef en veel geven, en hulp biedt. En dan nog steeds af en toe tegen beter weten in goedpraten van iemand toestaan en weer goedgelovig erin trappen. Dat neemt steeds verder af en ik ben al aardig op weg naar de afgrond wat vertrouwen betreft. Alrtijd voor de anderen klaar staan in geluk en verdriet van de ander, maar als ik verdriet heb of iets van m'n hart wil, dan is het "Maar ik heb geen zin in sentimenteel gedoe hoor". Donderstraal dan op uit m'n leven, je bent m'n vriendelijkheid niet waard! En ook meeloperij haat ik. Als er weer een hype of een trend is, ga ik altijd bewust precies haaks op die meeloperij van makke lammetjes die achter elkaar aan huppelen. Sodemieter op, mensen kunnen zichzelf niet meer zijn.

    En hoe wrang is het dan, dat mensen het plunderen van goederen van en over de rug van slachtoffers die dara nog liggen na te smeulen in Oekraïne, weg te kapen en te jatten nog durven goedpraten ook? Dan ben je echt geen haar beter! Dan kan er armoede heersen door oorlog, maar ik heb gezien hoe huizen en akkers daar nog overeind staan in tegenstellingvan het wrak wat dara op hun erven lag wara overigens prima ge-oogst kan worden. Smerig! Ziek! Je hebt met de tengels van andermans spullen af te blijven, al ben je nog zo arm. Respect heet dat, en dat hebben de meeste mensen niet, ook niet in Nederland die het maar blijven goedpraten dat het wel "begrijpelijk is". Niks begrijpelijk, het zijn nu erfstukken die alleen de nabestaanden toebehoort en verder niemand.

    Wat een zieke wereld!Ik haat mensen!

    Reageer
    #6

    ik herken dit ook

    Reageer
    #7

    Zoek eens naar info over Ayahuasca. Het is een krachtig medicijn wat jou de ware aard van jezelf als mens zal laten zien, en je kan helpen om inzicht te krijgen in jezelf en de wereld, waardoor je in staat bent om er anders tegenover te staan en dat is nodig als je niet je hele leven ongelukkig en boos wilt zijn.

    Ik herken jouw verhaal, maar ik ben ook heel blij dat ik er intussen op een andere manier naar ben gaan kijken.

    Er is veel meer dan alleen de wereld/maatschappij/gevangenis die de "moderne mens" voor zichzelf heeft gecreëerd. Een mens is eigenlijk best een heel mooi wezen, of heeft iig de potentie om dat te zijn.

    Mensen weten dat alleen niet omdat ze compleet afgestompt zijn door hun manier van leven, als een kudde schapen, altijd maar oordelen over een ander uit angst om zelf beoordeeld te worden. Mensen die anderen het hardst pesten en afkraken zijn eigenlijk diep van binnen de zwakste en bangste mensen die er zijn. Die moet je niet haten, eigenlijk zou je er medelijden mee moeten hebben.

    Ik hoop dat je er voor jezelf snel in slaagt dingen anders te gaan zien. Er is niets mis mee om een einselganger te zijn, integendeel, maar haat maakt je langzaam kapot vanbinnen en daar heb je alleen jezelf maar mee.

    Reageer
    #8

    Beste,
    Ik begrijp u heeeeel goed en zou hier meerdere bladzijden kunnen neerpennen van al het wansmakelijke gedrag van de grote meerderheid mensen die ik ontmoete in mijn 42 jarig leven. Ik moet wel zeggen dat niet iedereen zo is, ik schat dat 5% van de mensheid nog zuiver is en ben dan ook meestal met stomheid geslagen de keren dat ik het voorrecht heb om zo iemand tegen te komen. Ik werk voor een instantie met 130 personeelsleden en 5000 wekelijkse bezoekers waarvan ik de grote hoop ken van ziens (56 keer per jaar komen ze onder mijn ogen). Wel er zijn er maar twee die door en door goed en betrouwbaar zijn en hun best doen in het leven. de eerste is een jonge dame van rond de dertig en de andere is een homo van in de vijftig.
    Het klinkt misschien gemeen, maar van mij mag 95% van de wereldbevolking dood. Beter voor de natuur en de mensen die er wel iets van willen maken zonder over lijken te gaan voor hun eigen agenda. Aangezien het verboden is om mensen die het wel verdienen, te doden heb ik besloten om alles wat ik vergaard heb in het verleden van de hand te doen en ergens in een ander land waar het leven nog wel betaalbaar is een lap grond te kopen en geheel zelf bedruipend te worden. In de tussentijd kom ik niet meer buiten want ik erger mij blauw aan het grote deel van mijn medemensen. Spijtig dat ik soms geen andere keuze heb dan buiten te komen, bvb voor noodzakelijke boodschappen. Ik vrees dat als ik hier nog lang moet blijven, dat ik in een massamoordenaar ga veranderen.
    Mvg, veel sterkte
    P.s. Je moet op YouTube de film The village eens bekijken.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    je bent vergeten dat ze je uit je eigengemaakte bungalow knuppelen voor je eigen bestwil en je vervolgens ziek noemen omdat jij je zo voelt , waarna je verder gesegregeerd word en vervolgens vreemd nagekeken.

    Reageer
    #10

    Apart verhaal je haat mensen maar vraagt ze wel om hulp ga lekker verhuizen naar Australië ofzo daar wonen relatief weinig mensen en je kunt daar leven van eigen landbouw dus hoef je nooit meer een persoon te zien

    Reageer
    #11

    Ik haat de hele mensheid .Ik heb jullie verhalen gelezen en ben het helemaal met jullie eens.Alleen ik haat de mwnsheid door wat ze de aarde en vooral de dieren aandoen

    1. .inderdaad 5% van de mensheid of minder is goed .de rest bestaat uit egoisten. De mensheid is gedoomd te mislukken .sinds het bestaan van de aarde bestaat de mensheid maar een piepklein gedeelte van die tijd .en in die tijd heeft de mensheid het in zo.n korte tijd super verkloot. tegenover de dieren die al miljoenen jaren rondlopen.Het zou inderdaad beter wezen als groot gedeelte dood zou gaan, klink hard maar is de waarheid.
    Reageer
    #12

    Zeer begrijpelijk en ik herken er heel erg veel in!

    Reageer
Reageer op: Mensenhaat en samenwonen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief