Is dit normaal?

  • #1

    Goedendag,

    ik heb een aantal dingen waar ik mee zit, maar waarvan ik geen idee heb of het nu normaal is of niet.. Aangezien ik een soort van bang ben voor de dokter, durf ik niet zo goed hulp te zoeken als het niet /echt/ nodig is.
    Ik zit al sinds ik klein ben met een sociaal probleem. Telkens als ik me in een ruimte bevind met veel mensen (rond de 30 en hoger), krijg ik het enorm benauwd en wordt ik heel erg zenuwachtig. Ik moet dat 'vluchten' naar het toilet om even tot rust te komen. Soms ga ik zels hyperventileren (ja, ik heb astma). Is dit nu normaal?
    Ook als ik met een groepje mensen aan het praten ben, ben ik heel erg bang voor de 'aandacht' van iedereen. Het maakt niet eens uit of het een groepje van 3 is of van 15. Ik wordt dan vaak heel erg rood en ga stotteren en ratel maar wat. Dan voel ik me ongelofelijk stom achteraf!
    Ook vind ik het moeilijk om me te concentreren op één persoon als er heel veel andere mensen om me heen staan. Een concentratie-probleem, misschien?
    Ook ben ik enorm gefixeerd op de uitgangen in ruimtes met veel mensen. Ik kan niet gewoon 'gezellig' meedoen of me concentreren als ik niet weet waar de uitgang of het toilet is.
    Het zit me heel erg dwars en ik weet niet zo goed wat ik ermee aanmoet. Ik ben sociaal gewoon.. heel zwak. Ik ben altijd zenuwachtig en ben heel bang dat ik iets verkeerds zeg of doe als ik bij mensen ben (of het nu mijn eigen broer is of mijn beste vriendin).

    Een aantal weken geleden is bij mijn beste vriendin het Syndroom van Asperger vastgesteld. Toen ze mij een aantal symptomen vertelde waar zij last van had (ze heeft het 50-60%), herkende ik mezelf heel er in een aantal dingen. Maar ik kan zelf wel zien dat ik me heel goed over bepaalde angsten kan heenzetten, waar ik vroeger veel meer last van heb. Toch zit ik soms nog wel met situaties waarin ik heel erg gestresst wordt (zoals, het plosteling veranderen van een afspraak of een bepaald schema/gewoonte).
    Ik weet niet zo goed of er nog andere syndromen zijn die op Asperger lijken of dat ik het in hele kleine mate kan hebben. En of het het 'waard' is om daarvoor naar de dokter te gaan?

    Ik hoop dat iemand mij kan helpen!
    Al vast bedankt (:

    Reageer
    #2

    je bent gewoon heel verlegen, de meeste mensen vinden dat juist charmant, ik ook.

    Reageer
Reageer op: Is dit normaal?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief