Is dit normaal?

 • #1

  Ik ben bekend met een paniekstoornis. Ik heb afgelopen vrijdag een supererg paniekaanval gekregen. Het gebeurde in de auto. Ik kreeg druk op mijn achterhoofd en een heel gespannen gevoel op myn borst alsof ademhalen lastig ging. Ik heb geprobeerd er door te spartelen, maar na 5 minuten werd het gevoel zo erg dat ik aan de kant ben moeten staan. Ik had letterlijk het gevoel dat ik aan het stikken was, dat mijn borst ging inklappen en dat ik niet meer kon doorademen. Mijn hart ging echt zo abnormaal tekeer dat ik het gevoel had hij gaat nu echt ontploffen en ik ben gewoon echt dood straks. Uiteindelijk ben ik door kunnen rijden en ben ik op myn werk geraakt. Helemaal in paniek en hysterisch huilend daar toe gekomen. Nu ben ik toch weer in het scenario van is dit normaal? Vooral omdat de dagen daarna (zaterdag, zondag en vandaag) ik heeeeeel de tijd het gevoel heb alsof er een band rond mijn borst zit en ik echt niet goed kan doorademen. Echt een benauwend en beklemmend gevoel die tegen de avond en in mijn bed het ergste is. Ik word hier zo moedeloos van. Het is vreselijk pff. Die druk op mijn achterhoofd zit er ook echt heel vaakw

  Bedankt voor het luisteren.

  Reageer
  #2

  Hoi,

  Het klinkt of je hyperventileert.
  Heel erg vervelend, maar gelukkig ongevaarlijk!
  Je zou naar een fysiotherapeut kunnen gaan om te leren je ademhaling beter te controleren. Dat kan ook helpen om een paniekaanval door of met hyperventilatie te doorbreken.

  Reageer

  Leven met angst kan je dagelijks leven nogal belemmeren. Ben je voor jezelf of voor iemand anders op zoek naar een oplossing en heb je niet genoeg aan de antwoorden die je kunt vinden in ons forum? Ook in dat geval helpen wij je graag verder.

  Angstklachten? Test ze zelf!TEST JEZELF
  Partner content
  #3

  De paniekaanval dus en vooral hyperventileren. Ga naar een fysiotherapeut voor ademhalingsoefeningen.
  Je zou daarnaast een hyperfree kunnen gebruiken voor dit soort momenten.

  Reageer
Reageer op: Is dit normaal?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief