Extreem materialistisch

 • #1

  Hey
  Ik ben een jongen van 20 jaar oud. Ik ben geboren in suriname. Woonde daar tot 9/10 jaar oud. Toen ik suriname was dacht ik altijd zo slecht heb ik het niet ook al had ik al sinds mijn 8/9 haat aan het leven. Een jaar of 2 later verhuisde ik naar nederland. In nederland werd dit alleen maar erger. Ik zag mercedes, audi, porsch en besefte toen hoe arm we eig waren. Mijn moeder is overleden op mijn 10de voor we naar nederland kwamen. Door een domme fout van haar met bijgeloof is mijn vader heel veel geld misgelopen. Dit heb ik mijn moeder tot de dag van vandaag niet vergeven. Mijn vader ook niet hij was dom genoeg haar te vertrouwen en hun zijn verantwoordelijk voor het mij brengen in dit arme gezin.in het verleden heb ik wel eens een mislukte zelfmoord poging gedaan en af toe in me armen gesneden. Terugkijkend op de situatie. De reden waarom ik zoveel haat heb aan het leven en mijn hele familie. Is omdat ze arm zijn en niet de luxe bezitten die andere hebben. Mijn vader rijdt een oude opel. Ik weiger om daarin te rijden. Ik heb nu een baan(1200 netto per maand) en spaar voor me 1ste auto rond de 30-40k een mercedes.
  Nu is mijn vraag is dit een aandoening of is deze denkwijze een normaal iets.
  Ik heb mijn familie opzij gezet en contact verbroken enige waar ik omgeef is een mercedes en zou me leven er voor op geven.

  Reageer
  #2

  Hey,

  Heb je wel eens overwogen om hulp te zoeken bij deze gedachtes? Zeker omdat je zegt jezelf erdoor gesneden te hebben.

  Het is nu echt niet zo dat iedereen rijk is en in een dikke auto rijdt hoor.
  Het overgrote deel van de mensen is dat niet.
  En persoonlijk heb ik meer respect voor iemand die net rond kan komen en in een oude Opel rijdt maar wel eerlijk zijn geld verdient, dan voor iemand die met minder nette praktijken zich een dure auto kan veroorloven.

  Respect verdienen heeft niet zozeer te maken met materialistische dingen,maar met hoe je in het leven staat en anderen behandelt.

  Wees niet te streng voor jezelf, goed dat je spaart voor een mooie auto,maar onthoud dat er niks mis is met een wat minder luxe model.

  Je mag best af toe even zo denken, maar als je er constant mee bezig bent en het niet van je af kunt zetten, zou ik toch eens met iemand er over gaan praten. Want dan wordt het een obsessie en dat is niet goed.

  Groetjes Suzan

  Reageer
  #3

  Je leeft in een droomwereld. Niet in de realiteit. In Nederland zijn er net zo goed een heleboel arme mensen. En niet iedereen rijdt in een merc van 40K. En die dat wel doen, hebben waarschijnlijk een financiering hiervoor bij de bank. Dus bezitten doen ze die ook niet. Zo lang de laatste termijn niet is betaald, is die merc dus van de bank.
  En dan zijn er mensen die dat dus wel hebben maar heel hard werken of een eigen bedrijf hebben dat goed loopt.
  Als je alleen maar leeft en wilt wat anderen hebben, dan heb je een zwaar leven. Soms moet je tevreden zijn met wat je wel hebt en niet ontevreden zijn over wat je niet hebt. Gelukkig zijn is niet afhankelijk van geld en bezit en luxe. Je kunt met een oude opel gelukkiger zijn dan met een nieuwe merc.

  Reageer
  #4

  Ik ben arm opgegroeid en heb nu geld dat ik niet nodig heb. Kan er een paar auto's van kopen. Maar ik heb een slechte gezondheid en kan daardoor niet werken enz.

  Alles is zo f*kking relatief.

  Snijden of een zelfmoordpoging of contact met familie verbreken, is best heftig. Ik hoop dat je nog gelukkig wordt, met of zonder spullen.

  Reageer
  #5

  Gellukig worden zit er helaas niet in maar kan wel sparen voor me eigen benz als lichte troost voor dit nutteloze leven.

  Reageer
  #6

  Niets mis met sparen voor iets dat je graag wenst. Niet iedereen kan dat, sommige mensen geven geld uit als water.

  Hou vol, er kan nog zo ontzettend veel veranderen. Alle kanten op en jaren later. Daar koop je nu niets voor 😉 Maar voor altijd ongelukkig blijven kost ook veel energie, terwijl zo nu en dan gelukkig zijn soms zomaar gebeurt, denk ik.

  Reageer
Reageer op: Extreem materialistisch
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief