Obsessief bezig met uiterlijk

  • #1

    Hallo,

    Als kind was ik vroeger erg zwaar geweest, vanaf mijn 15e ben ik hieraan gaan werken. Ik ben zo’n 50 kilo afgevallen. Nu een paar jaar later ben ik nog steeds niet gelukkig, ik zit nu met al het losse vel. Het is niet extreem genoeg, waardoor het niet vergoed wordt. Toch heb ik er zelf wel ontzettend last van, voornamelijk mentaal. Ik heb het gevoel dat m’n lichaam er ouder uitziet als dat het is, alles hangt terwijl ik 21 ben. Ik merk aan mezelf dat ik zoveel met m’n lichaam bezig ben, dat ik er zelf ook gewoon ontzettend moe en gestrest door raak. Ik voel me gewoon zo lelijk. Ik ga daardoor ook veel piekeren over van alles en nog wat, ook denk ik na over m’n verleden, ik vind het jammer dat ik toen zo dik was. Was dat niet zo geweest, dan had ik nu dit probleem niet. Ik probeer me te focussen op de positieve dingen, ik merk alleen dat dat heel lastig is.. die andere gedachtes blijven continu in m’n hoofd zitten. Ik word er zo gek van, maar ik weet dat ik pas vrede met mezelf kan hebben wanneer ik de operaties die ik wil heb laten doen, ik ga anders mijn lichaam nooit accepteren zoals het is, dat weet ik gewoon.

    Ik weet dat jullie hier verder niet veel mee kunnen doen. Ik hoop alleen dat iemand mij misschien wat advies zou kunnen geven waardoor het voor mij makkelijker word om mijn dagelijkse dingen te blijven doen.

    Alvast heel erg bedankt!

    Reageer
    #2

    Hoi x,

    Ik vind het erg verdrietig voor je dat je familie je niet op jonge leeftijd heeft geholpen zodat je niet 50 kilo moest afvallen vanaf je 15e.
    Ik hoop niet dat je het vervelend vindt om te horen.. voor mij voelt het als een stukje tekort komen bij je ouders.

    Dan vwb de gevolgen voor je lichaam. Ik zou uitzoeken hoeveel het kost om daar iets aan te laten doen. En dan daarvoor gaan sparen.
    Wat een andere optie is, is in spieromvang aankomen, zodat je lijf daardoor weer strakker trekt waar spieren zijn gegroeid. Dat is veel werk, maar er is winst te behalen.

    Ik vind het erg rot voor je, ik hoop dat je ook wat steun krijgt van de mensen om je heen. Of een maatje om krachttraining mee te doen.
    Zijn er eigenlijk lotgenoten groepen voor wat je hebt meegemaakt?

    Reageer
Reageer op: Obsessief bezig met uiterlijk


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief