Laag zelfbeeld

  • #1

    Hallo,

    ik ben altijd al onzeker geweest maar sinds ongeveer een jaar is dit heftiger geworden. Ik voel me vaak verdrietig omdat ik niet de persoon ben die ik zou willen zijn.

    Ik heb een minderwaardigheidsgevoel tegenover anderen en heb het gevoel dat ik steeds faal en mensen teleurstel. Ik vertrouw niet op mezelf maar op de mening van anderen en ik zou zo graag zelfverzekerder willen zijn. Ik durf in een grote groep bijvoorbeeld niet iets hardop te zeggen, omdat ik bang ben dat mensen me raar vinden. Constant spoken er negatieve gedachtes in mijn hoofd en ben ik bezig met wat anderen van me (zullen) denken en vinden. Ik weet niet hoe ik mezelf moet zien. Ik zie alleen maar slechte dingen.

    Ik voel me beter als ik afval en ik weet niet waarom. Het enige wat ik weet is dat ik me beter voel als het getal op de weegschaal kleiner wordt. Het voelt een beetje als een bewijs dat ik wél iets kan. Echter lukt het me telkens maar om 2 kilo af te vallen. Daarna val ik terug in mijn oude eet patroon, waardoor ik me schuldig voel en vervolgens volgt er weer een periode van afvallen.

    Ik heb eigenlijk geen idee waar dit vandaan komt, want ik heb veel lieve vriendinnen en een geweldige familie. Mijn vraag is dan ook, hoe kan ik mezelf meer vertrouwen geven en een beter beeld van mezelf zien? Ik lijk vast te zitten in een soort patroon veroorzaakt door mijn negatieve gedachtes en hoe graag ik het ook wil, ik kom er niet uit.

    Ik hoop dat u mij kunt helpen.

    Anoniem

    Reageer
    #2

    Dit os toch een psychisch probleem waarbij je een eetstoornis aan het ontwikkelen bent. Ik raad je dan ook dringend aan, om naar de huisarts te gaan en om professionele hulp te vragen.

    Reageer
Reageer op: Laag zelfbeeld


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief