Angst over mijn lichaam

 • #1

  Hallo,

  Ik ben 40 jaar en sinds mijn 16e jaar een eetstoornis en angststoornis. Ik ben obsessief met eten bezig geweest en had anorexia. Toen ik 37 jaar was sloeg de behandeling echt goed aan en heb ik ook de medicatie kunnen afbouwen. Nu sinds een paar maanden merk ik dat ik langzaam terugval van veel in mijn hoofd zitten en dat ik me zorgen maak over de schade aan mijn lichaam. Ik ben net in verwachting en er enorm blij mee maar dat durf ik bijna niet. Ik heb zoveel stress gehad door mijn eet- en angststoornis en jarenlang ook veel lichanelijke spanningsklachten gehad. Ik heb behalve hoofdpijn (wat een teken bij mij van stress is) geen klachten.
  John, in het verleden heb je we l eens antwoord gegeven op mijn vraag. Kan ik fysiek wel gewoon oke zijn na zoveel jaren stress?

  Reageer
  #2

  Het lichaam kan veel hebben. Dus het hoeft geen belemmering te zijn. Maar zou je wel willen om toch een psycholoog in te schakelen voordat het echt erger gaat worden

  Reageer
  #3

  Dankjewel, ja ik heb een verwijzing om de zwangerschap via het ziekenhuis te laten volgen vanwege mijn geschiedenis. Ik kan over 3 weken terecht. Ik pieker me alleen suf en zodoende dat het ik toch even hier vroeg. Eigenlijk was ik ook verbaasd dat ik nog zwanger kon raken, ook gezien mijn leeftijd. Hierdoor heel blij maar ook erg onzeker en dan neemt het piekeren weer de overhand. Nogmaals dank!

  Reageer
  #4

  Probeer je niet onnodig druk te maken. Dat heeft geen zin.

  Reageer
Reageer op: Angst over mijn lichaam
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief