Angst

 • #1

  Hallo,

  Ik heb sinds mijn 16e een angstoornis en depressie, ben nu 45. Ik heb behandeling gehad in het verkeden maar echt er vanaf kom ii niet. Dut heb ik tot op bepaalde hoogte geaccepteerd. Wel heb ik continue klachten als misselijk, hoofdpijn, overal spierspanning en zweten en dan weer koud.
  Het is vervelend maar het houdt me niet tegen om dingen te doen. Wel vraag ik me af of het fysiek kwaad kan? Ik sta ermee op en ga ermee naar bed. Ik loop ook bij de fysio maar het is ecgt psychisch.

  Reageer
  #2

  Langdurige angsten/stress/spanningen kunnen wel invloed op het hart hebben. Hoe oud was je toen je de behandeling kreeg en wat was de behandeling?

  Reageer
  #3

  Ik denk dat ik.begin 20 als.eerst bij een psycholoog ben geweest voor gesprekken.en rond mijn 27e heb ik cognitief gedragstherapie gehad. Ik had toen heel veel last van paniekaanvallen en die heb ik nu nog maar af en toe maar wel altijd zenuwachtig en die lichamelijke klachten. Ik ben me nu wel veel meer bewust van mijn krampachtige houding en denk wel 20x per dag, ohja ontspannen houding maar binnen no time zit ik weer met schouders omhoog en verkrampt.

  Reageer
  #4

  Er is nooit over gesproken om medicatie te gaan gebruiken?

  Reageer
  #5

  Ja, ik heb toen meerdere geprobeerd maar uiteindelijk kwam het weer terug en mijn huisarts is geen voorstander dus gebruik nu incidenteel oxezepam.

  Reageer
  #6

  Je huisarts kan dan wel geen voorstander zijn, maar hij heeft de problemen niet... Misschien toch nog maar eens bespreken

  Reageer
  #7

  Ja, ik schik wel dat ik er hartproblemen van kan krijgen

  Reageer
  #8

  Bespreek het met je huisarts

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Angst
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief