Angst

  • #1

    Ik ben een jongen van 19 jaar en normaal altijd een gelukkig opgewekt persoon (wel een piekeraar). De laatste paar maanden heb ik redelijk wat last van allerlei symptomen en elke huisarts of arts vertelt mij dat het te maken heeft met ansgt/stress dus leg ik mij er iedere keer bij neer maar de symptomen verdwijnen maar niet.

     

    Het begon allemaal ongeveer 3 maanden geleden ik kreeg plots pijnsteken in mijn bovenrug en voelde mij plots "raar" alsof ik alles minder voelde. de dag erna had ik een brok in mijn keel , gespannen kaken en een gigantische druk op de borst en de overdrijver dat ik ben dacht direct aan hartproblemen. Die avond nog heb ik een hyperventilatieaanval gehad en sinds die dag heb ik mij geen 1 moment meer top gevoeld. Het begint altijd sochtends met een licht gevoel bij het opstaan weinig gevoel in de ledematen hebben en pijn in mijn hoofd. Ook heb ik last van hoge rugpijn een voortdurende druk op de borst die in bepaalde houdingen feller is, af en toe steken in rechterborstkas, continu geruis die soms ophoudt in 1 oor voor 5seconden waarna ik plots een rare smaak in de mond krijg, sochtends ook misselijk gevoel en zwakke handen. Slapen is ook al zwak ik slaap wel veel maar blijf altijd moe en ik veronderstel dat dit is omdat mijn slaap zwak is. Ik ben al naar een cardioloog geweest die mij vertelde dat alles oke was met het hart.

    Ik weet dat dit allemaal wat overdreven is, mijn excuses maar ik ben wat hopeloos

    Mvg

    Reageer
    #2

    De symptomen verdwijnen ook niet zomaar, als er niets aan de angst/stress wordt gedaan.

    Doe eens de test op:  https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

    Reageer
    #3

    ik scoor inderdaad hoog op deze test en wat kan er dan bijvoorbeeld aan gedaan worden aan de angst/stress?

     

    Reageer
    #4

    Je zou eens de columns over angst kunnen lezen uit onderstaande link. Je kunt daar oefeningen vinden om de angst/stress onder controle te krijgen.

    Daarnaast raad ik je aan om naar een fysiotherapeut te gaan voor ademhalingsoefeningen, waarmee je de hyperventilatie onder controle krijgt. Die veroorzaakt namelijk ook een heel deel klachten, die weliswaar niet ernstig zijn, maar wel heel vervelend.

    https://www.dokter.nl/dossiers/angsten/

    Kijk hier eens welke klachten er kunnen ontstaan:

    http://hyperventilatiesymptomen.nl/klachten-symptomen.html

    Reageer
    #5

    Ik heb de de laatste tijd ondanks ik geen stress had nog altijd extreme last van de symptomen nu ook pijn aan kaken en nog altijd dit zeer lichte rare gevoel in de ledematen, ook wazig zicht in de avond alsof er iets in mijn ogen zit. Heb wat dingen opgezocht daardoor en ik kwam telkens terecht bij ms wat mij heel wat zorgen maakt. Ik heb voor morgen een afspraak voor een ct scan en voor augustus bij een neuroloog

    Ik hoop op iets van positief nieuws maar maak me toch sterk zorgen

    Reageer
    #6

    Jou klachten komen heel erg overheen met die van mij... en het is echt pure stress...

    Ik heb ook zkh in en uit gelopen.. 2 jaar lang.. allemaal verschillende klachten en onderzoeke. Alles was goed.. t enige wat ik heb is de ziekte van meniere..

    Nu een jaar bij een psycoloog.. en sta op de wachtlijst voor een behandeling..

    Reageer
    #7

    Bedankt voor je reacyie, stelt me deels gerust. Had je ook last van pijnlijke kaken en het gevoel dat je je ledematen moeilijk kan orienteren, vooral over deze 2 klacht maak ik mij wat zorgen het is echt een raar gevoel. En is het ergste als ik moe ben en als ik opsta. Ik moet wel zeggen dat een week voor mijn symptomen begonnen een zeer slechte ervaring heb meegemaakt met de eerste keer proberen en zeker ook laatste keer van weed zou dit ermee te maken kunnen hebben?

    Reageer
    #8

    Dat zou er mee te maken kunnen hebben

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Angst


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief