Weinig praten met bekende mensen

 • #1

  Ik ben altijd wel stil bij bepaalde bekende, niet dat ik bang ben, maar meer niet weten wat te zeggen, het gebeurt gewoon niet. het is in groepen maar ook 1 op 1 bij sommige familie/kennissen ook al ken ik ze al jaren of mijn hele leven. Ik heb zon idee dat het normaal gesproken allemaal automatisch hoort te gaan (communiceren) of afspreken, contact houden, appen, maar bij mij is dat totaal niet zo.

  iemand idee wat dit zou kunnen zijn?

  Reactie
  #2

  "Ik ben altijd wel stil bij bepaalde bekende" Niet bij alle bekenden dus....en ook niet bij alle familie... Interesseren die mensen je wel?
  Hoe oud ben je?

  Reactie
  #3

  Ik had hetzelfde probleem als jou.

  als je echt heel graag wil dat je meer ininatief nemen met andere mensen dan kunt je beter hulp bij therapeut vragen.

  ik heb na jaren wel iets veranderd.

  Belangrijk dat je wel meer leuke hobby’s ontdekken en daarvoor leer je ook van zelf met mensen contact kunnen daarmee hetzelfde interesseert ontwerpen als jou.

  en een tip van mij gewoon van te voren nadenken wat je wil gaan zeggen tegen iemand en op je papier opschrijven maak ook niet uit als je iets fout zeggen en als je vaak proberen dan kan je wel beter van worden.

   

  Reactie
  #4

  @john

  Het gaat wel makkelijk en automatisch bij mijn ouders en zusNiet makkelijk bij de vriend van mijn zus, ooms en tantes, neven en andere familie leden  van de neven en ook bij onbekende/collegas en toen der tijd klasgenoten, bij bepaalde klasgenoten en bij groepen komt hoi er zelfs niet automatisch uit. Ik denk niet dat het te maken heeft met interesse, gewoon meepraten over wat er verteld wordt zou je toch gewoon automatisch moeten kunnen.

   

  @ derek

  Ik heb aantal therapeuten gesproken, trainingen gehad, heeft allemaal niks geholpen helaas.

  Reactie
  #5

  Ben je al eens getest op autisme?

  Reactie
  #6

  Ben er op getest, ze twijfelde of ik het had, het is  een nee geworden.

  Reactie
  #7

  Toch denk ik dat het in die richting gezocht zou moeten worden. Wellicht een verstoring in de emotie regulering. Bespreek het met je huisarts

  Reactie
Reageer op: Weinig praten met bekende mensen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief