Van psycholoog naar huisarts ?

  • #1

     

    Hallo, tegenwoordig kom ik regelmatig bij de huisarts. Paar weken geleden ook, toen had ik een afspraak gemaakt zonder dat mijn ouders dat wisten. Ik wou eeerlijk vertellen dat ik veel stress heb. Normaal praat ik nooit snel met mensen en sinds de basisschool kan ik moeilijker praten met mannen. Nu is mijn huisarts ook een man en dit is eigenlijk de eerste keer dat ik echt een vertrouwend gevoel heb bij hem en eindelijk een keer alles echt kan vertellen. Nu heeft de huisarts mij door gestuurd naar een GZ psycholoog. Dat is een vrouw ik kon daar minder m'n gevoel uitten en durfde weer niks te vertellen. Ik praatte op school veel met min mentor en 1 uur per week met een counselor mijn mentor gaat weg en de counselor wou stoppen. Ik merk wel aan me zelf dat ik wel moet praten dat ik niet alles in me houd, en daar niet lekker van word. De counselor heeft 6 weken geduurd dat ik maar ook iets zij. Daarom verbaast het me ook dat ik met de huisarts wel heel goed kan praten en op mijn gemak voel. Nu moest ik vandaag weer naar de huisart I.V.M klachten ademhaling. Ik kwam niet om te praten en hij liep heel erg uit. Hij zag inderdaad wel weer dat er iets was maar het liep al zo erg uit, dat ik de andere patiënten ook niet langer wou laten wachten. Toen ik de deur uit ging en buiten was werd ik wel even emotioneel. Ik voel me gewoon niet goed en hij is de enigste waar ik me vertrouwd bij voel. Nu is mijn vraag a.s woensdag moet ik weer naar GZ psycholoog, is het mogelijk dat wat ik hier boven ook aangeef dat ik beter met de huisarts kan praten. Is dat ik niet met hem om de week even ga zitten? Gewoon puur voor mezelf dat ik me verhaal wel echt goed kan doen? En mag dit ook van de GZ psycholoog en is dat mogelijk bij een huisarts en zo ja hoe moet ik dit regelen?

    Alvast bedankt!

    Reageer
    #2

    Als je met je huisarts wil praten zul je dat eerst met de huisarts zelf moeten bespreken. De huisarts moet dat dan kunnen inplannen. Mogelijk zou dat zijn. Maar aan de andere kant, zou het kunnen dat je toch meer specialistische hulp of wellicht therapie nodig hebt. Dat zal toch bij psycholoog moeten. Met de huisarts praten en de therapie bij de psycholoog "halen"  zet geen zoden aan de dijk.

    Wat je eigenlijk zou moeten doen is,  dit dilemma a.s. woensdag open en eerlijk met de psycholoog bespreken.

    Reageer
Reageer op: Van psycholoog naar huisarts ?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief