Overstappen naar een huisarts

 • #1

  Door helaas meerdere negatieve ervaringen met onze huisarts waarbij we diverse keren niet serieus genomen voelen, hebben wij besloten dat dit niet werkt. Onlangs heb contact opgenomen en werd wederom afgewimpeld en kon geen afspraak krijgen. Toen ik belde tijdens het telefonisch spreekuur werd er geladen gereageerd waarom er is gebeld omdat al advies is gegeven. Nu ben ik opnieuw niet geholpen en zit toch echt met een dringende vraag, waarvan ik een serieuze beoordeling en antwoord nodig heb voordat ik eind volgende week op vakantie ga.

  Heeft iemand misschien advies hoe het overstappen werkt of kan ik desnoods tegen betaling een consult ergens krijgen bij een huisarts? Vind het dus niet erg om dit uit eigen zak te betalen. Voel mij erg in de steek gelaten door onze huisarts en ben op zoek waar ik elders advies kan winnen bij een andere arts.

  Reageer
  #2

  Hoi,

  Er zijn meerdere apps waar je online consulten met een huisarts kunt hebben.
  Die consulten worden gewoon door de zorgverzekering vergoed.
  Sommige apps zijn gekoppeld aan bepaalde zorgverzekeraars, maar de meeste kun je ook eerst een periode gratis gebruiken.
  De app is dan gratis, het consult met de arts wordt bij je eigen zorgverzekering gedeclareerd.

  Reageer
  #3

  Dank voor de reactie Suzan! Weet je toevallig hoe deze apps heten of waar ik op moeten zoeken? Dit lijkt me namelijk enorm fijn.

  Reageer
  #4

  Ik weet niet of ik ze hier noemen mag, maar je hebt bijvoorbeeld "App de dokter" , als je die opzoekt,komen er vanzelf meer naar boven.
  Ik ken meerdere mensen die erg tevreden zijn over dergelijke apps,die komen nog alleen bij de huisarts als er echt fysiek onderzoek gedaan moet worden.
  Voor advies gebruiken ze de app.

  Reageer
  #5

  In principe moet dat kunnen. Neem contact met een andere huisarts in de buurt

  Reageer
  #6

  Als het om de kattenbeet gaat van je kindje, hoef je zo'n app niet te gebruiken, want die zullen je ongetwijfeld naar je eigen huisarts sturen om ernaar te laten kijken. Dan kun je beter proberen een afspraak te maken bij een andere huisarts in de buurt

  Reageer
  #7

  Het kan ook zijn dat de arts van de app via een video bel consult er naar kijken wil en aan de hand daar van gerust kan stellen of idd naar een fysieke huisarts verwijst. En dan kan de eigen huisarts niet weigeren.

  Reageer
  #8

  Dank voor beiden jullie reacties en tips. Ik kijk even verder op de apps en binnenkort een nieuwe huisarts.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Dank Suzan. Hij heeft gevraagd naar een foto en checkvragen over de wond (al meer moeite gedaan dan mijn eigen huisarts 😅). Ik wacht op een reactie.

  Reageer
  #10

  U bedoelt denk ik dat ik bij een andere praktijk ingeschreven moet worden en dan een afspraak kan krijgen bij de huisarts? Of gaat dit ook zonder inschrijving? Verneem van sommigen dat het overstappen gemakkelijk gaat en van andere weer wat moeizamer. Ik ga maandag in elk geval even bellen naar praktijken of inschrijven mogelijk is.

  Reageer
  #11

  Ik weet uit eigen ervaring dat het erg lastig kan zijn over te stappen,omdat veel praktijken bomvol zitten.
  Ik wilde ook graag naar dezelfde praktijk als mijn vriend,maar daar zitten ze zo vol dat ze geen patiënten meer aannemen die al een huisarts hebben.
  En dat schijnt bij heel veel praktijken zo te zijn, dat als je al ergens ingeschreven staat,ze je gewoon niet aan willen nemen.
  In theorie zou overstappen mogelijk moeten zijn,maar in de praktijk is het soms niet mogelijk helaas

  Reageer
  #12

  Dat moet ook zonder inschrijving kunnen

  Reageer
  #13

  Daar ben ik dus inderdaad ook bang voor. Toch maar even een poging wagen, want op deze manier kunnen we niet fatsoenlijk ergens terecht. Veel succes. Hopelijk dat je uiteindelijk toch naar dezelfde huisarts mag als je vriend.

  Reageer
  #14

  Oh daar was ik niet van op de hoogte. Zal het even navragen.

  Reageer
Reageer op: Overstappen naar een huisarts
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief