Uiteten

  • #1

    Beste allemaal,

    Ik kamp nu al een maand of 2 met een probleem. Het is niks ernstigs maar het is wel heel erg vervelend. Ik heb ooit een artikel voorbij zien komen wat begon met: “Ik hoor het ze nog zeggen: ‘we gaan uit eten, leuk!’. Direct schoot het door mijn hoofd: wat als ik misselijk word tijdens het eten?"

    Ik heb dus 2 maanden geleden op schooltrip de hele dag in de zon gezeten. 'S avonds tijdens het uit eten had ik spaghetti besteld. Ik nam één hap. Meer kreeg ik niet op omdat ik misselijk werd. Het gevoel toen om te moeten uitleggen waarom aan de andere vond ik vreselijk. Dit komt ook omdat ik al niet graag in de spotlights sta.
    Tijdens uit eten gaan krijg ik dus niks meer weg. Laatst ben ik met mijn ouders gaan eten en het zweet brak me uit. Terwijl ik thuiskomend rustig een broodje smeerde en wat chips at. Als ik zelf kies wanneer ik eet dan eet ik makkelijk 2600 caloriën op een dag. Ik wil graag tips hoe ik dit probleen wegkrijg. Ik ga van de zomer op vakantie maar als ik nu al denk aan het uit eten krijg ik het al benauwd.

    Ik weet dat niemand het erg vind als ik iets niet op krijg. Ik weet dat ik er niet aan moet denken. Maar dat is allemaal iets te makkelijk gezegd helaas.. het zit namelijk tussen mijn oren want normaal eet ik super veel.

    Iemand tips?!

    Hoor ze graag!

    Leeftijd: 19

    Mvg,

    Ron Tilburg

    Reageer
    #2

    Ik heb dus 2 maanden geleden op schooltrip de hele dag in de zon gezeten. ‘S avonds tijdens het uit eten had ik spaghetti besteld. Ik nam één hap. Meer kreeg ik niet op omdat ik misselijk werd.  Hier was dus niet veel aan uit te leggen...te  lang in de zon en te weinig gedronken. Daarom werd je misselijk van eten..

    Ga naar de huisarts en bespreek het met hem/haar. Je zou eens met psycholoog moeten gaan praten.

    Reageer
    #3
    1. Ik weet dat het daardoor kwam ja, is een psycholoog niet wat heftig voor zoiets kleins?
    Reageer
    #4

    Als je weet wat de oorzaak was, en dan toch niet meer kunt/durft eten als je uiteten gaat, zou ik dat niet meteen een kleinigheid noemen... je kunt zo op termijn emetofobie ontwikkelen en daarmee een eetstoornis.  Beter om er in het begin iets aan te doen.

    Reageer
    #5

    Ik zal een afspraak maken. Bedankt!

    Reageer
Reageer op: Uiteten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief