Hernia zonder beknelde zenuw

  • #1

    Hallo,

    Ik heb al een lange tijd ernstige lage rugpijn. Ik heb een wortelcyste op de L2-L3 die links zit te duwen en een hernia op de L5-S1.

    Er zitten geen beknelde zenuwen bij de hernia en is dus echt een hernia opzich. Nu kan ik niet meer functioneren van de pijn en mijn vraag is kan ik pijn hebben van de hernia zonder dat er beknelde zenuwen zitten?

    Reageer
    #2

    Ik zou dat met je neuroloog bespreken, omdat ook over een wortelcyste schrijft. Drukt die wel op een zenuwwortel, zou mijn eerste vraag zijn.
    Je neuroloog kan die vraag beantwoorden.
    Daarbij kan een hernia ook bot op bot pijn geven als de tussenwervelschijf helemaal weg is.
    En een verkeerde of compensatie houding door rugpijn met een andere oorzaak (spieren bijvoorbeeld) kan ook zenuwpijn geven die te vergelijken is met een hernia.
    Evenals bijvoorbeeld bekkeninstabiliteit of vastzittende of versleten si gewrichten.
    Ik denk dat je beter jou vraag om kunt draaien: je kunt dus een hernia hebben die geen compressie geeft,maar wel hernia achtige klachten hebben, wat is daar dan de oorzaak van?
    Je zou een verwijzing naar een Pijnpoli kunnen vragen voor verder onderzoek naar de oorzaak van je pijnklachten, als de hernia en de cyste niet op een zenuw drukken.

    Reageer
Reageer op: Hernia zonder beknelde zenuw


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief