Kramp na sporten

 • #1

  Hallo,
  Ik heb sinds een jaar of 5 last van heftige kramp na (intensief) sporten. De eerste keer was nadat ik voor het eerst meegedaan had aan een survival training. Ik was toen rond de 27 jaar. De ochtend na de training werd ik wakker met erg verzuurde armen en al gauw schoten ze beide in een kramp (de onderarmen). Dit heeft zeker 3 a 4 dagen aangehouden en ik kon daardoor eigenlijk niks doen waarbij ik deze spieren nodig had. Ik had de conclusie getrokken dat ik een te zware training gevolgd had zonder ervaring. Ik heb altijd wel gesport, met name turnen, maar survivaltraining is wel wat anders natuurlijk. Ik heb toen eerst wat meer spierkracht opgebouwd, met name in de onderarmen, voordat ik weer een survivaltraining ging doen maar helaas kreeg ik het daarna weer. Ik ben het intensieve sporten toen uit de weg gegaan uit angst dat ik weer zo n kramp zou krijgen, het is namelijk echt verschrikkelijk. Een tijd later kreeg ik een klimles aan een klimwand, waarna ik wederom de kramp had. Ik heb toen niet fanatiek gedaan, puur en alleen de les gevolgd.
  Na mijn bevalling had ik het ook, maar dan in mijn romp/buik en tussen mijn ribben. Ook toen hield het weer een aantal dagen aan waardoor ik bijv niet zelfstandig uit bed kon komen en alleen maar op mijn rug kon liggen anders schoot de kramp erin.
  Nu heb ik afgelopen week een groeps sportles gevolgd. Helaas heb ik er nu weer kramp van gekregen in mijn romp/buik/ribben. Steeds als ik een iets fanatiekere sport probeer krijg ik het. Aangezien ik er zo onzeker van wordt ga ik het intensievere sporten gewoonlijk wat uit de weg maar in principe moet ik toch gewoon zonder problemen een sportles moeten kunnen volgen? Ik ben 32 jaar. Ik ben er meerdere keren mee naar de huisarts geweest en ook naar een fysiotherapeut maar er wordt alleen gezegd dat ik dan te intensief getraind heb.
  Is er iemand die zich in mijn verhaal herkend of weet wat de oorzaak zou kunnen zijn?

  Reageer
  #2

  Het heeft in ieder geval te maken met intensief trainen... Je spieren verzuren snel. Dat zou aan voeding kunnen liggen of gebrek aan vitamines en mineralen. Volg je een bepaald dieet?

  Reageer
  #3

  Je zou misschien naar een sportarts kunnen gaan.
  Ik weet niet precies hoe zo'n test heet (@John jij misschien?) waarbij de gassen in je adem gemeten worden die je uitademt.
  Daar kan soms ook de reden van verzuring uitgehaald worden.

  Reageer
  #4

  Ademgas analyse, souffleert mijn vriend🙈

  Reageer
  #5

  Nee ik volg geen speciaal dieet. Ik eet gezond en gevarieerd. Kan je dan alsnog een tekort aan mineralen oid krijgen?

  Reageer
  #6

  @suus:  bedankt voor je bericht. Heb je daar een doorverwijzing voor nodig van de huisarts?

  Reageer
  #7

  Als je een verwijzing hebt van de huisarts, valt een sportmedische keuring onder de basisverzekering.  Sommige verzekeringsmaatschappijen bieden het ook zelf 1x in de zoveel jaar aan, als preventieve test. En mijn vriend heeft het via zijn werkgever toen gedaan, die bood het toen ook aan als preventie en stimulatie om zn werknemers fit te houden (of te laten worden😅). En als je geen verwijzing hebt, kun je ook op eigenkosten een keuring/test laten.

  Reageer
  #8

  Moeilijk te zeggen. Ik zou wel een bloedonderzoek aan de huisarts vragen

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Bedankt voor jullie reacties!

  Reageer
Reageer op: Kramp na sporten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief