Graag advies! Rugpijn, uitstraling, mega stijf, electrische schokken

 • #1

  Op de MRi is te zien dat er een uitstulping is bij tussenwervelschijven, maar volgens de neuroloog drukt de uitstulping niet op een zenuw. Daardoor wil hij me niet verder helpen (onvoldoende indicatie om door te sturen naar neurochirurg). Ik ben al meer dan 4 jaar beperkt in mijn functioneren en bewegen. Megastijf in onderrug, vooral pijn met strekken en overeind komen. Heel veel pijn met niezen en uitstraling in mijn rechterbeen. Ik sllik sinds twee jaar Celecoxib, tegen de electrische schokken die ik krijg bij het opstaan.
  Eerder heb ik bij de pijnpoli gelopen, zonder succes. Heb ook enkele keren ontstekingsremmers gehad via een injectie in de rug (zonder resultaat).

  De HA wil me graag helpen, maar weet na de rugpoli en neuroloog niet zo goed waar ze me heen moet sturen. Wie kan me van advies voorzien?

  Ik sport overigens 5 x per week, voor de bewegelijkheid (fitness, krachttraining) en om het mentaal te kunnen trekken.

  Reageer
  #2

  Vraag aan de huisarts een verwijzing voor een second opinion naar een neuroloog/neurochirurg in een ander (academisch) ziekenhuis

  Reageer
  #3

  Laat eens naar de psoas spier kijken.
  Kijk eens of je fasciatherapie in de buurt hebt, valt onder fysio maar is echt anders.

  Reageer
  #4

  Hoi,

  Idd, wat Alias zegt, laat eens je bilspier en ook je S.I. gewrichten controleren.

  Die kunnen voor dezelfde uitstralingspijn zorgen als een hernia in de lage rug. En dan helpen infiltraties in de rug inderdaad niet,omdat ze op de verkeerde plek gezet worden. Een proefblokkade in de S.I. gewrichten kan uitwijzen of de pijn daar vandaan komt. Soms helpt het al als de S.I. gewrichten door goede fysiotherapeut losgemaakt worden.

  En na het behandelen van de psoas kun je ook voelen of dat verlichting geeft.

  Helaas kijken neurologen soms alleen of er ergens een hernia zit en vertellen niet waar de problemen wel door veroorzaakt zouden kunnen worden als er geen hernia blijkt te zijn die de pijn veroorzaakt.......

  Reageer
Reageer op: Graag advies! Rugpijn, uitstraling, mega stijf, electrische schokken
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief