Aanhoudende zeurende steekgevoel borst.

 • #1

  Hallo,

  Ik ben een man van 30, en redelijk gezond (zo ver dat nog mogelijk is nu je niet kan sporten)

  Ik heb een 7-jarige periode van dagelijks wiet roken achter de rug en ik ben sinds 2 weken gestopt. Tijdens het wiet roken merkte ik op dat ik steeds vaker een druk op m'n borst voelde. Deze druk voelde ik ook alleen als ik stoned was. Echter, deze druk komt nu ook terug terwijl ik al 2 weken nuchter ben. Het zet zich vaak op tijdens werk, rond een uurtje of 12 in de middag.

  Het is echt een aanhoudende zeurende steek/drukkend gevoel. Precies tegen de linkerkant van m'n borstbeen aan, tussen de eerste en 2e rib (gezien vanaf m'n sleutelbeen).

  Enig idee wat dit kan zijn? Ik heb zelf een redelijk nauwkeurige smartwatch aangeschaft en m'n bpm zit altijd rond de 60/70 tijdens m'n werk (kantoorbaan). Ik weet dat die smartwatch misschien met een korrel zout genomen moet worden maar als ik zelf m'n hartslag probeer te tellen zal er niet veel verschil in zitten.

  Alvast bedankt.

  Reageer
  #2

  Vergeten bij te vermelden:
  De druk/steek houdt altijd meerdere uren aan. Zoals vandaag dan voel ik het rond half 8 vanavond nog steeds. Vanaf een vanmiddag al dus.

  Reageer
  #3
  Reageer
  #4

  Bedankt! Ik scoor een 56 op die test.

  Hyperventilatie is inderdaad ook waar ik zelf aan denk. Ik merk dit vooral als ik bijvoorbeeld in een drukke trein zit. Alleen heb ik dit probleem ondertussen al zo lang dat ik me volledig bewust ben van alles omtrent het ademhalen. Maar ook letten op mijn ademhaling brengt vaak geen verlichting van het drukkende gevoel.

  Reageer
  #5

  Als je daar al langer last van hebt, werkt dat zo ook niet. Ga naar een fysiotherapeut voor ademhalingsoefeningen. En het te veel bewust zijn van de ademhaling kan dan dus juist een probleem zijn.

  Reageer
  #6

  Ik zal morgen eens bellen naar de fysio hier in de buurt. Kijken of dat dan de verlichting brengt waar ik naar op zoek ben. Nogmaals bedankt voor uw reactie.

  Reageer
  #7

  Succes

  Reageer
Reageer op: Aanhoudende zeurende steekgevoel borst.
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief