Chronische rugklachten na wervelfractuur

  • #1

    Ik zal mezelf eerst even voorstellen. Ik ben een meisje van 21 jaar en ben woonachtig in Enschede. Eind mei 2019 heb ik een ongeluk gehad waarbij ik van een springkussen ben gevallen. Daarbij heb ik een rugwervel gebroken (tussen th12 en L1). Daar waar de onderrug overgaat in de bovenrug. Dit is nu zo’n 9/10 maanden geleden. In eerste instantie wist ik niet dat ik mijn rug gebroken had en heb gewoon gedaan hoe ik normaal ook deed. toen de pijn na 2/3 maanden nog niet weg was heb ik röntgenfoto’s laten maken. Daaruit bleek dat ik een wervelfractuur had gehad. Volgens de huisarts geneest normaal gesproken zo’n stabiele wervelfractuur in een aantal weken waarna je uiteindelijk helemaal geen pijn meer hebt. Dit is echter bij mij niet het geval. Ik ondervind elke dag nog pijn in mijn rug, vooral de dagen wanneer ik moet werken. Door de weeks heb ik een kantoorbaan en beweeg ik niet veel en 1 dag in het weekend werk ik bij de Jamin, een baan waarbij ik veel sta. Aan het eind van de dag heb ik zoveel pijn dat niks meer verlichting geeft. In het begin, net na mijn val gaf het nog verlichting om plat te gaan liggen, maar dat is nu ook niet meer zo. Een stukje lopen zorgt ervoor dat het iets beter wordt maar zodra ik weer ga zitten wordt het weer erger.

    4 maanden na mijn val ben ik naar fysiotherapie gegaan. Daar hebben ze mij bindweefselmassages gegeven en oefeningen om de eventuele stijfheid die ontstaan is na de val weg te nemen. Dit heeft na een paar weken fysio totaal geen effect gehad. Ik ben daarna door de huisarts doorverwezen naar de rugpoli in Delden waar ik een mri heb laten maken. Daaruit kwam dat alles goed genezen was en voor de rest is er niks geks te zien. Toch blijft de pijn. Ik heb vervolgens Transforaminale epidurale injecties gekregen om te kijken of de pijn misschien veroorzaakt wordt door een beknelde zenuw. Deze injecties hebben ook niet geholpen. Ik ben nu ten einde raad en ben zo bang dat ik beschadigingen en chronische rugpijn heb.

    Ik vroeg me af of er iemand iets soortgelijks heeft gehad en misschien zijn ervaring wil delen. En of iemand misschien een behandeling weet die kan helpen?

    Reageer
    #2

    Vraag een ondersteunend korset. Een advies ga naar de sint maartenkliniek in Ubbergen deze zijn gespecialiseerd hierin vraag naar dokter Pouw gespecialiseerd in rug. Wel met verwijzing van de huisarts.

     

    Reageer
    #3

    Fasciatherapie kan ook helpen.

    Reageer
    #4

    OUd topic maar mensen die met vergelijkbare klachten zitten. Na een flinke klap kan je rug scheef gaan zitten. Dan kunnen bijvoorbeeld osteopathie en een atlascorrectie het weer bijsturen. Zal niet helpen tegen eventuele beschadigingen natuurlijk.

    Reageer
    #5

    Ruggenwervel gebroken dag en nacht erge pijn op
    Bed het ergste met omdraaien en zitten omhoog komen
    Wie heeft dat ook

    Reageer
    #6

    Kan jij ook niet op je rug liggen van de pijn
    Ik heb constant pijn met een brase wordt het erger

    Reageer
Reageer op: Chronische rugklachten na wervelfractuur


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief