Bonkend/trillend inwendig gevoel met name in de romp

  • #1

    Ik ben een vrouw van 25 en sinds een aantal dagen last van een bonzend trillend gevoel in mijn romp. Soms ook in mijn benen. Ik kan het de hele dag door voelen, maar vooral als ik niets aan het doen ben. Als ik ga slapen is het zo aanwezig dat ik er niet van kan slapen. Het doet geen pijn, maar het is zo vervelend dat je er heel erg onrustig en gek van wordt. Het is een beetje ook te vergelijken met het gevoel dat je hebt als de muziek super hard aan staat en je trillingen voelt alsof je hart dan mee bonst.
    Het lijkt ook erger te worden en meer aanwezig als ik me concentreer op mijn innerlijke, wat automatisch gaat als je wilt slapen. Met als gevolg dat ik dus ipv innerlijke rust juist onrust voel door het gebons/trilling. Het gevolg hiervan is slaaptekort en niet goed meer kunnen functioneren in het dagelijkse leven!
    Kan iemand mijn aub vertellen hoe dit komt en wat kan ik eraan doen?

    Reageer
    #2

    Hai, slik je misschien medicijnen?

    Reageer
    #3

    Verkeerde ademhaling? Hyperventilatie?

    Reageer
    #4

    @ Daan.. Ik slik geen medicijnen
    @ Fee... Ik heb eerder last gehad van hv, maar toen had ik hele andere klachten zoals hartkloppingen, angst, moe en steken in mijn borst. Wat ik nu heb is heel vreemd.. En het ergste is dat het er vooral is als wil inslapen.. Vannacht lukte het wel om wat te slapen (helaas doormiddel van een kalmeringsmiddel) maar 's ochtends werd ik helaas er wakker van.. Het voelde alleen even anders, namelijk alsof er iets extreem in mijn buik zat te fladderen... Pas toen ik op stond hield dat gefladderd op maar had ik een half uur daarna last van inwendige trillingen. 🙁

    Reageer
    #5

    heb ik ook! Geen idee wat het is. In het begin dacht ik dat er steeds een vliegtuig overkwam of dat er iemand nogal zwaarvoetig voorbij kwam. maar het is niet zo. Het is wel irritant maar ook ik weet niet hoe het kan...

    Reageer
    #6

    Tja, dit hoor je wel vaker tegenwoordig. Zelf heb ik dit ook. Na het cardio centrum te hebben doorlopen en diverse bloedonderzoeken, etc. was de conclusie "niks te vinden". Nu blijkt dat stress een van de oorzaken kan zijn, vooral de balans tussen het sympathische en het parasympatische zenuwstelsel, zie http://www.vabs.nl/biofeedback/het-autonome-zenuwstelsel. Het inwendig trillen kan een ontlading zijn van post traumatische stress. Een goed werkende methode om hier wat aan te doen is TRE, zie ook http://tre-nl.blogspot.nl/ TRE heb ikzelf toegepast en het heeft mij enorm geholpen. MAAR......het trillen blijft diep op de achtergrond aanwezig. D.w.z. dat er nog iets anders aan de hand is. Dit volgend verhaal kan op je overkomen als een broodje aap, onzin, new age gebrabbel etc. MAAR.......het is echt de moeite waard om ook hier eens na te kijken. Er wordt gezegd dat de aarde met al zijn inwoners in frequentie aan het stijgen is. De hele stoffelijke wereld is zich aan het aanpassen aan deze verhoogde trilling. Dit is te voelen in het lichaam. Ikzelf kan (na een aantal jaren Qi-gong beoefend te hebben de effecten duidelijk voelen. Blijkbaar worden chakra's beïnvloed en reageert het lichaam hierop. Wil je praktisch beoordelen of je hiervoor gevoelig bent ga dan naar een goede energie healer. Hij/zij zal beoordelen of het chakra systeem in balans is. Vaak helpen aarde oefeningen erg goed om het inwendig trillen tot bedaren te brengen. Zie ook https://www.youtube.com/watch?v=glHYP8j3fiY. Wat mijn persoonlijke situatie betreft heb ik vrede gesloten met mijn inwendige vibraties. Voor mij is het een indicatie dat er aan mij gewerkt wordt, zij het door stress af te bouwen, zij het door het lichaam voor te bereiden om een hogere trilling. Het komt nog 1x a 2x keer per maand voor en ik kan er prima mee leven.
    Veel succes

    Reageer
    #7

    Aanvulling op "Tja, dit hoor je wel vaker tegenwoordig..."
    De TRE oefeningen kunnen zelf goed uitgevoerd worden, koop het boek, kleine investering, grote effecten. Het inwendig trillen was hiermee voor 95% opgelost. Doe dit voordat je urenlang door het bos gaat wandelen, dit heeft nl. weinig zin, eerst moet het systeem zich kunnen ontladen.
    Wanneer dit scoort is het dus een duidelijke indicatie dat je stress belast bent, en dit kan echt van alles zijn: partner, werk, studie, collega's, kinderen, autorijden, angsten, etc, etc. Kijk eens naar je vluchtgedrag: alcohol gebruik, wiet, in bed willen blijven, de natuur opzoeken (o.a. vermijding van contrast), ander werk willen hebben, scheiding overwegen, huilbuien, woede uitbarstingen en ga zo maar door. Dit zijn boodschappen die je vertellen om eens te kijken naar waar je mee bezig bent. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel manieren om je hierbij te helpen, sporten in het algemeen brengt je terug in je lichaam, daarnaast zijn er Yoga, Qi-gong, Tai Chi, Mindfulness (oneness), stilte weekenden en ga zo maar door. Kies er een en begin gewoon, wordt lid van dit netwerk, praat met mensen en ga voelen hoe je je voelt, de inzichten komen dan vanzelf tot je, de veranderingen worden in gang gezet. Iedereen wil uiteindelijk bewegen in de richting van happiness. Happiness is geen geld, dikke auto's, tweede huis, aantrekkelijke partner, etc. Happiness is een innerlijk staat die je bereikt door de dingen te doen die bij jou passen. Dingen die dienstbaar zijn aan anderen geven erg veel happiness Zoek activiteiten waarbij de tijd vliegt (betaald of onbetaald) Ga je talenten (core competences met een mooi woord) gebruiken. Leef in het moment, vergeet wat gisteren was, denk niet teveel aan morgen, je leeft nu, en dus dien je je NU happy te voelen. Luister na aanwijzingen, de dingen wij zo vaak “toeval” noemen. Als je hiermee een tijdje aan de slag bent dan zul je merken dat je stress beter herkent, je beter nee kunt zeggen tegen deze stressvolle situaties, andere keuzes maakt en last but not least zal het inwendig trillen minder en minder worden. Of het geheel verdwijnt, kan niemand voorspellen maar je bent in elk geval een stuk gelukkiger. EN DAT....is waar het allemaal om draait.

    Reageer
    #8

    ja ik heb al een jaar inwendige trillingen in het hele lichaam.Ben onderzocht maar verder niets uitgekomen.het is lastig en angstig als je niet weet waar het vandaan komt.Het gevoel of je op een centrivuge zit.Alles trilt en als ik in bed ligt voel ik het meest.Me benen en maag rug bibbert en trilt als een gek.En dan zit het weer in me hoofd en gezicht.Ik haal helemaal niet snel adem eerder minder als wat normaal is.Ik heb gelezen dat het onder hyperventilatie valt maar ik geloof het niet.Er is weinig bekent wat het nou wel is.Ik heb het vaker gelezen van mensen met deze onverklaarbare klachten.Misschien herkent iemand dit.
    mary

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    ik ben een vrouw van bijna 40j. Een paar jaar geleden hebben ze cvs en fibro vastgesteld. 27 maart 2013 heb ik een kop staart aanrijding gehad en ik zat in de voorste wagen, vanaf dan krijg ik af en toe aanvallen dat ik begin te trillen en volledig begin te verkrampen en begin te stotteren. Het voelt dat dit alles vanuit mijn lage rug komt. Het is heel beangstigend en ben daarna stik kapot.
    Ik krijg nu elke maand een baxter met een coctail van zware medicatie . Daardoor voel ik die bibber niet meer voor een week of 3 . Ze hebben mij gezegd dat dit een foute stofwisseling is in mijn hersens en deze foute signalen doorgeven. Het kan zijn dat dit door de baxters zich hersteld maar is niet zeker. Deze behandeling duurd telkens 4uur en moet op de recovery gegeven worden want men moet aan de hartbewaking liggen omdat je in een diepe slaap kan vallen. Maar het helpt en heb er meer hoop door gekregen. Weet niet dat ik met dit iemand kan helpen. Ik hoop het althans .

    Grtjes Taschken

    Reageer
    #10

    Hier ook last van inwendig trillen. Een sec niet en dan een beving van paar secondes. Heel erg irritant. Het gaat de hele dag door. Iemand nog een idee?

    Reageer
    #11

    Waar ervaar je die trillingen precies?

    Reageer
    #12

    Heel erg in de benen en soms lijkt het hele lichaam te schudden. Ook veel 'plopjes' overal maar dat vind ik niet zo hinderlijk.

    Reageer
    #13

    Dat is een vreemde klacht.
    Heb je er meer last van bij bepaalde activiteiten?
    Hoe oud ben je?

    Reageer
    #14

    Nee ik heb het in rust. Ben 32 jaar.

    Reageer
    #15

    Aanvulling: het voelt alsof je het koud hebt, zo rillen. Maar heb het niet koud.

    Reageer
Reageer op: Bonkend/trillend inwendig gevoel met name in de romp


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief