Overal pijn in mijn lichaam.

 • #1

  Hoi iedereen,

  Ik zal mijn probleem zo nauwkeurig mogelijk omschrijven.

  Ik heb een kenau van een huisarts, en ik (ook anderen) worden niet snel serieus genomen. Dus ik probeer wat informatie op deze manier in te winnen.

  In januari dit jaar voelde ik mij niet zo lekker en er zijn toen destijds bloedonderzoeken gedaan waar niets is uitgekomen. Toch bleef ik mij rot voelen.
  Ik ben een nuchter persoon van aard, dus ik keek of het misschien stress was, maar ik kan mij niets bedenken in mijn huidige situatie wat mij stress bezorgd.
  Later in het jaar ging het weer beter.

  Nu, daarentegen, beging ik me weer steeds slechter te voelen, en nu ook met aanwijsbare symptomen. In hef begin van het jaar waren het hooguit hartkloppingen en een rotgevoel in je "donder".

  De symptomen die ik nu ervaar zijn.

  Pijn door heel mijn lichaam. Stekende pijn. Ik kan niet echt plaatsen of het nu vanuit mijn spieren of zenuwen komt. Het begon op een plek, maar het concentreert zich nu op meerdere plaatsen en heviger.
  Bijvoorbeeld in mijn benen, armen, borst, soms voeten. In mijn vakantie heb ik ook mijn pols bezeerd, en die pijn is ook nog steeds niet weg, die is het ergste, maar ook gepaard met dezelfde pijn die ik in de rest van mijn lichaam voel.
  Het is wel zo dat als ik bijvoorbeeld na een nacht slapen mijn sokken aan doe, dat dat moeite kost en die pijn voel. In de loop van de dag zakt dat. Ook als ik volledig inadem, het even vast hou, en dan volledig uitadem, dan is de pijn in de borststreek op dat moment even goed te voelen.
  Dat ik twijfel dat het mijn spieren zijn en eerder mijn zenuwen, is omdat ik al mijn spierkracht nog heb, maar ik kan het natuurlijk mis hebben.

  Om mogelijk zaken uit te sluiten.

  Ik slaap goed, ik eet goed, en heb een goede stoelgang. Ik heb hooguit een kilo of 4 overgewicht welke alleen te zien is aan mijn buik(je).
  Wat ook het melden waard is, is dat ik afgelopen mei gestopt ben met roken, misschien heeft dat een raakvlak.

  Kortom, ik maak me best zorgen, maar ik wil ook met iets concreets aankomen bij de huisarts.

  Is er iemand die dit herkent?

  Reactie
  #2

  Laat eens nakijken. misschien heb je fybryomalgie

  Reactie
  #3

  Hey dit klinkt heel erg herkenbaar! ik ben zelf ook een fibromyalgie patient en kan me heel erg in jouw klachten vinden. Google eens naar fibromyalgie! Er staan veel nuttige tips.

  Was zelf erg opgelucht toen ik eindelijk te horen kreeg van de dokters waarom ik toch maar altijd zo'n pijn had! er is geen geneesmiddel voor maar er zijn wel veel tips om het draagelijker te maken.

  Heel veel sterkte en beterschap!

  Reactie
  #4

  Lees meer vragen en antwoorden over Fibromyalgie:
  http://www.dokter.nl/search_gcse/?q=FORID%3A11&cx=partner-pub-8575168267605921%3Aeak94u-kmbq&ie=UTF-8&q=fybryomalgie+&sa=zoeken&siteurl=http%3A%2F%2Fwww.dokter.nl%2F

  Reactie
  #5

  Ik marleen heb ook zo stieken en raar in hoofd

  Reactie
  #6

  Ik herken de klachten die je benoemd.Heb zelf ook veel pijn en dat iedere dag.De pijn zit bijna overal,rug,benen armen nek handen en knieën vaak hoofdpijn ook veel last van maagzuur en pijn op de borst.daarbij de hele dag moe. Ik loop al jaren met vragen wat ik mankeer?

  Reactie
  #7

  Dat is wat ik herken stekende pijn pijnscheuten in gewrichten hoofd rug benen zowat overal s morgens duurt het wel even eer dat ik op trek ben pijn stillers slikken en dan nog ben het beu.

  Reactie
  #8

  klinkt erg als mijn lachten ik loop niet veel meer kan niet veel meer door de pijn ik ben ge diagnosed met Fibromyalgie

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Heb hier ook last van.ik ben nu 45jr maar volgens mij heb ik hier al meer dan 20jr last van.soms gaat t achter elkaar.eerst voel ik een steek in mijn kuit dan in mijn arm willekeurige plekken dan weer naar mijn dijen achter elkaar.
  Ik weet niet wat t is.bij mij ook bloed onderzocht waar niks uitkwam!?

  Reactie
  #10

  Fybromyalgie bestaat niet en is in leven geroepen voor vage klachten laat je toch niks wijsmaken mensen.

  Reactie
  #11

  Pardon anoniem???? Dat zijn uitspraken die ik echt niet vind kunnen. Je piept wel anders als je zelf zoveel pijn zou hebben.

  Reactie
  #12

  Heb ook last van wisselende pijnen. als ik naar de dokter ga kan ik het niet benoemen, ben heel kouwelijk en moe en altijd weer blij als ik s'avonds in mijn bed lig meestal is dit ongeveer om 20.30. Ik heb geen eetlust, geen gewichtsverlies. Ik rook niet en gebruik geen alcohol af en toe een koekje dit meer als mij gepresenteerd wordt.

  Wie kan mij raad geven zodat ik me prettiger voel

  Reactie
  #13

  Het klinkt of je niet helemaal lekker in je vel zit. In elk geval goed voor je voeding zorgen.

  Bij dit soort klachten kan het van alles zijn maar er kunnen in elk geval tekorten in je lichaam spelen. Dan kan het zijn dat je stoffen als magnesium en bepaalde vitaminen, mineralen, vetzuren, aminozuren nodig hebt. Stoffen als magnesium en vitamine D helpen je spieren, je doorbloeding en energie. Kan ook zijn dat je B12 tekort komt. Zelf heb ik het ook warmer als ik wat visolie gebruik. Die Eskimo's hadden het nog niet zo gek met hun visserij. Wat je precies nodig hebt zou je moeten (laten) uitzoeken.

  Reactie
  #14
  • Dag iedereen de laatste tijd ik heb heel veel steken in mijn lichaam soms doet het zo pijn dat ik bijna moet huilen weet iemand misschien wat het kan zijn ik wil gewoon goed kunnen bewegen. In ging naar de winkel met mijn vriendin ik zakte gewoon neer omdat die steken mij veelste pijn deed
  Reactie
  #15

  Moeilijk om daar zo zonder enig onderzoek iets over te zeggen.  Ga eens met de klachten naar de huisarts.

  Reactie
Reageer op: Overal pijn in mijn lichaam.
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief