2 vragen. Nieuwschierig naar antwoord

 • #1

  Hallo iedereen.

  Ik heb een paar vragen, en ik ben benieuwd of iemand het antwoord er op heeft.

  Vraag 1. Altijd al opgezette klieren:
  Als kind (ik zal een jaar of 8 geweest zijn) had ik altijd al opgezette klieren in mijn liezen, mijn moeder is toen een keer met mij naar de huisarts geweest, het waren inderdaad opgezette klieren en het zou vanzelf weggaan.
  Nu op 22 jarige leeftijd heb ik nogsteeds veel opgezette klieren in mijn liezen, maar ook in mijn hals, onder mijn kin, onder mijn oksels en aan de zeikant van mijn borsten.
  2 jaar terug ben ik er weer eens mee naar de huisarts geweest en die zei dat ik ergens een ontsteking heb zitten, waardoor mijn klieren opgezet zijn, het zou vanzelf over gaan.
  Nou maak ik me niet echt zorgen dat ik iets vreemds heb ofzo want ik heb het dus al jaren, maar ik vraag me af waarom mijn klieren nou wel altijd opgezet zijn en die van andere mensen niet?
  En waarom gaan ze niet weg, ik kan toch niet al jaren een ontsteking hebben?

  Vraag 2. De pil, 1 stopweek per jaar:
  Volgens de huisarts mag ik de pil gewoon zo lang doorslikken als ik wil en is het niet schadelijk voor je lichaam, dat doe ik dus ook vanaf mijn 13e en ik las 1 keer per jaar een stopweek in.
  Nu hoor ik van klasgenoten dat dit slecht voor me is.
  Weet iemand of dit klopt?

  Groetjes Jasmin

  Reageer
  #2

  Hallo,

  1) In al die jaren nooit een bloed- en/of urineonderzoek gehad?! Vreemd...

  2) Persoonlijk vind ik het prettiger om een stopweek in te lassen. Ik wil namelijk graag weten wat mijn cyclus is. Wel of niet doorslikken, hierover verschillen inderdaad de meningen.

  Groetjes, Vera

  Reageer
  #3

  Hallo Vera,
  Bedankt voor je reactie!

  Ik heb in de tussentijd wel eens een urine onderzoek gehad ivm blaasonsteking, hier kwam toen alleen uit dat ik blaasonsteking had, als ik iets met mijn klieren had zouden ze dat dan kunnen zien? Of onderzoeken ze dan alleen gericht op de blaasonsteking?

  En heb je misschien een idee of het niet gewoon zo kan zijn dat ik hele dikke klieren heb waardoor ze altijd voelbaar zijn? Of zit er altijd een reden achter dat ze dik zijn

  Groetjes Jasmin

  Reageer
  #4

  Ik vind het echt niet normaal dat er nooit een bloedonderzoek heeft plaatsgevonden! Je hebt al 14 jaar opgezette klieren?! Ben je niet ontzetten moe of heb je verhoging, koorts? Ga terug naar je huisarts en vraag om een bloedonderzoek. Laat je weten wat de uitslag is?

  Succes, Vera

  Reageer
  #5

  Veel mensen maken zich grote zorgen als ze bij zichzelf een vergrote lymfeklier waarnemen omdat ze denken aan lymfeklierkanker of uitzaaiingen van andere kanker. Dit is maar zelden terecht: in het dagelijks leven zijn gezwollen lymfeklieren vrijwel altijd een gevolg van een infectie. Met name gezwollen lymfeklieren in de hals komen bij kinderen zo vaak voor dat het eerder vreemd is als er bij een kind, ook na goed zoeken, niet een is te vinden.

  Bron: nl.wikipedia.org/wiki/Lymfeklier

  Reageer
  #6

  Hey Vera
  Ik heb inderdaad al 14 jaar gezwollen klieren, eerst alleen in mijn liezen en de laatste jaren in mijn hals, onder mijn kin en aan de zeikant van mijn borsten.
  Ik heb nog nooit een bloedonderzoek gehad. Wel ben ik veel moe (maar voor mijn gevoel ben ik mijn hele leven al eerder moe als andere mensen). Ik heb voor zo ver ik weet nog nooit koorts gehad. Ik denk dat als ik naar de huisarts ga ik weer hetzelfde antwoord krijg, daarom wilde ik graag weten of er meer mensen zijn bij wie de klieren altijd opgezwollen zijn.
  Maar inderdaad een bezoekje kan nooit kwaad.
  Bedankt voor je reactie, groetjes Jasmin

  Reageer
  #7

  Hey Anoniem 1.
  Ik denk inderdaad niet dat ik iets ernstigs heb, juist omdat ik de klieren al zo lang heb.
  Ik denk alleen niet dat ik een infectie heb want die zou toch wel eens weg moeten zijn na al die jaren:)
  Denk jij dat klieren bij sommige mensen gewoon groot zijn? Ik bedoel bijvoorbeeld netzoals dat alle mensen een verschillende maat van neus, voeten enz. hebben, kan het niet gewoon zo zijn dat ik gewoon grote klieren heb?
  Groetjes Jasmin

  Reageer
  #8

  En, hoe gaat het nu met je? Ben je al bij de huisarts geweest?

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  He ester! Nee ik ben niet naar de huisarts gegaan. Juist omdat ik het al zo lang heb en de klieren niet groter worden, kan er niks zijn lijkt mij? Of denk je dat het evengoed iets kan zijn? Wel heb ik een nieuw bultje (kliertje?) Ontdekt achter mijn oor, maar deze is ook niet groter geworden afgelopen week dus als die ook niet veranderd denk ik niet dat het iets is! Groetjes jasmin

  Reageer
  #10

  Hey Jasmin,

  Je bent niet de enigste met opgezette lymfeklieren!
  Ik heb ze ook in beide liezen en beide oksels. Hoe lang ze
  er al zitten weet ik niet maar ik ontdekte het toevallig een
  halfjaar geleden. Toen naar de huisarts en door naar het
  ziekenhuis voor een echo. Daar zeiden ze dus dat het opgezette
  lymfeklieren zijn. Miss komt het wel door scheren..mijn huid
  is namelijk wel behoorlijk gevoelig en krijg snel rode bultjes.
  Wel fijn dat er meerdere mensen zijn die dit hebben! Heb je
  trouwens wel eens eczeem gehad? Heb ik namelijk wel en kan
  ook een oorzaak zijn.

  Groetjes Marloes

  Reageer
  #11

  Hoi Jasmin,

  Het klinkt toch als een chronische ontsteking ergens in je lichaam. Ik zou toch nog eens bij de doc langsgaan en aangeven dat je klieren al zo lang opgezwollen zijn, en aandringen op bijv. een bloedonderzoek.

  Het hoeft niets ernstigs te zijn, maar een verwaarloosde chronische ontsteking kan op termijn wel schade aanrichten...

  Reageer
Reageer op: 2 vragen. Nieuwschierig naar antwoord
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief